Les hvem som blir ny leder for Galleri Würth: – En juvel i det norske kunstlandskapet

NY SJEF: Bak fra venstre teamet i Galleri Würth Vilde Matzow, Freya Folåsen, Bjarne Våga (påtroppende), Trine Gilmyr, Helene Szallies, Stine Sølberg og Ann Lisbeth Hemmingsen foran Jörg Immendorffs maleri «Akademi vest- oppgave Standart»

NY SJEF: Bak fra venstre teamet i Galleri Würth Vilde Matzow, Freya Folåsen, Bjarne Våga (påtroppende), Trine Gilmyr, Helene Szallies, Stine Sølberg og Ann Lisbeth Hemmingsen foran Jörg Immendorffs maleri «Akademi vest- oppgave Standart» Foto:

Bjarne Våga (38) blir ny leder for galleriet på Holum skog. – Galleri Würth er en juvel i det norske kunstlandskapet, uttaler han.

DEL

Det melder Nittedals-galleriet i en pressemelding. Den 1. mai i år starter Vågå i den nye stillingen.

Han avløser Anne-Birte Rasmussen Snilsberg, som har ledet galleriet siden 2014 og nå går til stillingen som sponsor- og partnerskapsansvarlig ved Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design i Oslo.

Den påtroppende gallerilederen kommer fra stillingen som leder for Equinors kunstprogram, en rolle han har hatt siden 2015. Siden 2006 har han jobbet for energigiganten med utviklingen av deres kunstsamling, utstillinger, formidling og kunstpris.

Har master i kunsthistorie

Våga har en mastergrad i kunsthistorie fra Universitetet i Bergen, hvor et maleri av den russiske kunstneren Wassily Kandinsky var hans mastergradsemne. Nå gleder han seg til å ta fatt på arbeidet ved galleriet og bli bedre kjent med Würths kunstsamling.

«Würths kolossale samling kan skilte med flere mesterverk og de største kunstnerskapene i europeisk og amerikansk kunsthistorie. Det er et privilegium å få jobbe med den og med de dyktige menneskene i Würth-konsernet. Galleri Würth er en juvel i det norske kunstlandskapet,» sier Våga i pressemeldingen.

Snart åpner de ny utstilling

Würth-konsernet har eget museum og en kunsthall i Tyskland. I tillegg er det gallerier ved Würths hovedkontorer i Norge, Danmark, Nederland, Østerrike, Sveits, Frankrike, Italia og Spania.

Lørdag 30. mars åpner den nye utstillingen «Stilleben i samtidskunsten» i Galleri Würth, med verker av bl.a. Fernando Botero, Xenia Hausner, Anselm Kiefer, Marc Quinn og Andy Warhol. Utstillingen viser et variert utvalg verk fra bedriftens kunstsamling og gir et grundig overblikk over denne tradisjonelle kunstsjangerens holdbarhet i det 21. århundret.

Artikkeltags