Gard Sveen til Nittedal bibliotek

Artikkelen er over 1 år gammel

Det blir forfattermøte med Gard Sveen på Nittedal bibliotek på torsdag.

DEL

Romerike-forfatteren er kommet med sin fjerde bok i serien om politiantihelten Tommy Bergmann, Bjørnen. Torsdag kommer han altså til Nittedal bibliotek for å snakke om boken, som har høstet eksepsjonelt gode kritikker i landets største aviser.

Storpolitisk dramatikk
Den spiondømte Arvid Storholt blir drept hjemme i huset sitt. Storholt var kjent som Norges største spion og ble arrestert i 1987. Storholt ble tilbudt betydelig strafferabatt om han hjalp den norske sikkerhetstjenesten med opplysninger om en annen sovjetisk spion som ble kalt Bjørnen. Tommy Bergmann blir sendt på en jakt etter spor som går tilbake til den kalde krigen i håp om å finne mannen som kom seg unna: Bjørnen.

Arne Treholt-saken lurer i bakgrunnen og boken har fått svært gode anmeldelser blant annet med terningkast 6 i VG og Stavanger Aftenblad.

Om forfatteren
Gard Sveen befinner seg i toppsjiktet av norske krimforfattere. Han mottok Rivertonprisen og Glassnøkkelen for Den siste pilegrimen, første bok om Tommy Bergmann. Før Gard Sveen ble forfatter på heltid, jobbet han som seniorrådgiver i Forsvarsdepartementet. Han er bosatt i Enebakk, der også noen av scenene i boka finner sted.

Mulighet til å kjøpe signert bok
Du møter Gard Sveen i samtale med Monica Blegvad fra Nittedal bibliotek. Det vil bli boksalg med mulighet til å kjøpe signert utgave av boken.

Tid og sted
Torsdag 6. desember kl. 18
Nittedal bibliotek, Kulturverket Flammen, Borghild Rudsvei 3
Gratis adgang.

Artikkeltags