Amalie Skram-ekspert Merete Morken Andersen kommer til Nittedal bibliotek

Forfatter Merete Morken Anders gjester Nittedal bibliotek på fredag (Foto: Barbora Kysilkova).

Forfatter Merete Morken Anders gjester Nittedal bibliotek på fredag (Foto: Barbora Kysilkova). Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag 1. februar kommer forfatter Merete Morken Andersen til biblioteket for å snakke Amalie Skram og sin biografi om henne, Blodet i årene.

DEL

Etter ti års fordypning i alle sider ved Amalie Skram og hennes tid slipper Merete Morken Andersen en bok som virkelig tøyer konvensjonene for den litterære biografien. Det er en bok som demonstrerer hvor langt en forfatter er villig til å strekke seg for å forstå et annet menneske, og hvorvidt det egentlig lar seg gjøre.

Amalie Skram stilte tre krav til en forfatters virke: Hun skal vise sannheten, skrive med medfølelse, og forsøke å forstå. Merete Morken Andersen tar henne på alvor i denne boken. Gjennom fem temaer, frihet, slekt, kjærlighet, galskap og død, fletter hun sammen brev, dagbøker, romaner og malerier, og skaper en collage som veksler mellom ulike fortellergrep og fortellerstemmer.

Om forfatteren

Merete Morken Andersen er førsteamanuensis i faglitterær skriving ved Universitetet i Sørøst-Norge. Hun har utgitt både skjønnlitterære og faglitterære bøker. I 2002 vant hun Kritikerprisen for romanen "Hav av tid", og i 2003 fikk hun Amalie Skram-prisen.

I tillegg til foredraget vil det bli boksalg, med mulighet til å kjøpe signert utgave av boken, samt lett servering.

Tid og sted

Fredag 1. februar kl. 13.30
Nittedal bibliotek, Kulturverket Flammen, Borghild Rudsvei 3 Pris: Gratis

Arrangementet er støttet av Nasjonalbiblioteket i anledning Bokåret 2019.


Artikkeltags