Klart for litteraturuke i Nittedal

Vigdis Gjelsvik og Helene Jensen blir å høre i bibliotekets skumringstime på mandag.

Vigdis Gjelsvik og Helene Jensen blir å høre i bibliotekets skumringstime på mandag. Foto:

Den årlige litteraturuken i regi av Foreningen Norden går av stabelen 11.- 17. november.

DEL

– Dette markerer også vi i Foreningen Nordens lokallag her i bygda. I år feirer som kjent det nordiske samarbeidet 100 år. Jubileet preger også programmet i den nært forestående felles nordiske litteraturuken. Medlemsskolene starter allerede på mandag. På barnetrinnet er det boken "Pippi feirer bursdag" som er samtaleemne, mens elevene på ungdomstrinnet får lese seg opp på og diskutere innholdet i boken "Sofies valg" av Jostein Gårder, forteller leder av Foreningen Norden i Nittedal, Kirsti Wenzell Graff.

Skumringstime i biblioteket

Mandag ettermiddag flyttes markeringen av litteraturuken over til biblioteket i Kulturverket Flammen. Da inviteres alle nittedøler til å tilbringe skumringstimen, mellom klokken 19.30 og 20.30, på biblioteket.

– Da skal det handle om den danske dikteren, forfatter og storryteller Karen Blixens roman "Babettes gjestebud", forteller Wenzell Graff.

" I Norge er det en lang, trang fjord mellom høye fjell. Den heter Berlevågfjorden".

– Slik innledes Babettes gjestebud. Handlingen i boken er lagt til et nordnorsk bygdesamfunn mot slutten av 1800-tallet. To søstre, døtrene etter den avdøde presten, lever her et ærbart liv i forsakelse sammen med en aldrende menighet. Og hva er da mer naturlig enn at vår nordnorsk fødte og tidligere nittedalsordfører Vigdis Gjelsvik, leser fra Blixens nordnorske gjestebud. Vi er svært glade for at både Vigdis og Helene Jensen har sagt ja til å stille og være med å markere Foreningen Nordens litteraturuke i biblioteket førstkommende mandag, sier Kirsti Wenzell Graff.

Hun håper at mange finner veien til biblioteket denne ettermiddagen. Foreningen Nordens lokallag byr de frammøtte på en enkel servering som kan inntas sammen med påfyll av litteratur til tonefølge - i skumringstimen.

– Dette bør bli som balsam for sjelen, avslutter Kirsti Wenzell Graff.

Artikkeltags