Går fra ild til ild

UKAS NITTEDØL: Viktor Løndal Skotte debuterer i Nittedalsrevyen.

UKAS NITTEDØL: Viktor Løndal Skotte debuterer i Nittedalsrevyen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL


Ukas Nittedøl

Viktor Løndal Skotte (18)

Bosted: Sørli

Aktuell med: Debuterer, og trekker ned snittalderen, i Nittedalsrevyen.


For Viktor Løndal Skotte er det straks "På'an igjen", i dobbelt forstand. Kruttrøyken etter musikalen "Fyr og flamme" har så vidt lagt seg før han nok en gang skal i ilden, denne gangen som siste tilskudd og yngstemann i Nittedalsrevyen.


– Nittedalsrevyen har lenge ønsket seg flere menn, særlig unge. Hvordan kom du med i dette ensemblet?
– Det var Andreas Nodland, skuespillerkollega fra "Fyr og flamme", som ga meg tilbudet. Han var allerede blitt forespurt og nå lurte han på om jeg også ville være med. Jeg møtte på en øvelse, fikk føle litt på gruppa og hvordan de jobber, og dermed var jeg med. Andreas måtte dessverre droppe å være med videre, men jeg er glad jeg tok imot tilbudet.


– Det betyr at du har øvd inn "Fyr og flamme" og revy parallelt. Hvordan har du klart det uten å gå i surr?
– Mens "Fyr og flamme" pågikk, måtte jeg prioritere denne, men jeg var på revyøvelser innimellom prøvene og forestillingene til musikalen. Det ble veldig mye på en gang, men vi har fått god hjelp av instruktøren i revyen, og vi har blant annet lydfiler å øve etter.


– Du kommer rett fra en produksjon med 100 aktører på under 20 år til en håndfull veteraner, som kunne vært både tanta, onkelen og bestefaren din. Hvordan har det vært?
– Det har vært spennende, men gruppene ligner egentlig litt på hverandre. Det er liksom samme ånden. Revyfolkene er veldig lekne, og ser ikke på meg som et barn. De er en veldig hyggelig gjeng.


– Hvilket forhold har du til Nittedalsrevyen, har du sett noen av de tidligere revyforestillingene?
– Jeg hadde ikke noe forhold til revyen fra før og har dessverre ikke sett noen av forestillingene.


– Hvor får vi først og fremst oppleve deg, i sketsjer eller sangnumre?
– Jeg er for det meste med i musikalske numre og kun en sketsj, men jeg kan røpe såpass at jeg gjør meg bemerket i den ene sketsjen jeg er med i. Den var for øvrig utgangspunktet for at Andreas og jeg ble invitert med.


– Hva synes du om revysjangeren sammenlignet med musikal og teater, som du har spilt tidligere?
– Revy er morsomt, og det er spennende å få gjøre så mye forskjellig. Ikke være bundet opp av en story. Opplegget er veldig proft, og vi får god hjelp av instruktør og koreograf. Tekstene er skrevet av flinke folk med mye erfaring.


– Hva fikk deg til å begynne med teater og drama?
– Jeg var først med i Teatersmia, og jeg tror det var mamma som anbefalte meg å prøve. Senere hadde jeg "Sal og scene" som valgfag på ungdomsskolen, og da gjorde vi alt selv. Etter hvert kom jeg med i Trollskogen via en venninne. Jeg så "Løvenes konge", ble inspirert og meldte meg på audition til "Fame". Jeg var også med på "Fyr og flamme" første gangen.


– Hvilken dramasjanger ønsker du helst å jobbe med i framtiden?
– Det er litt tidlig å si, man må nesten ta det man får. Jeg er veldig glad i teater, og det kommer jeg nok til å fortsette med. Samtidig er jeg fascinert av film, og jeg har ennå ikke helt klare preferanser.


– Det er alltid noen lokale profiler som blir trukket fram og parodiert i revyen, hvem bør absolutt kjøpe billett denne gangen?
– Først og fremst Hilde Thorkildsen! Og egentlig Inge Solli også, men det blir jo ikke nødvendig da. Dessuten bør Boyband absolutt kjøpe billetter.Artikkeltags