Inviterer til fotofestival i Flammen

JOMFRUEN I DET GRØNNE: Bente Klevenberg går aldri langt for å finne motiver. Her har hun fanget blomsten jomfruen i det grønne.

JOMFRUEN I DET GRØNNE: Bente Klevenberg går aldri langt for å finne motiver. Her har hun fanget blomsten jomfruen i det grønne.

Av

For 40 år siden gikk en gjeng fotointeresserte nittedøler sammen og stiftet Nittedal Fotoklubb. Nå skal jubileet feires med en åpen fotofestival i Flammen lørdag 9. november.

DEL

Aldri har vi tatt flere bilder enn vi gjør i dag. Med mobiltelefoner som får stadig bedre kameraer knipser vi i vei og deler gladelig bilder med venner og kjente. Likevel, det er fortsatt en viss forskjell på mobilbilder og fotografier. Derfor har fotoklubben invitert tre prisbelønte fotografer til jubileumsdagen. Pål Hermansen, Bente Klevenberg og Kai Jensen vil fortelle hvordan de arbeider for å få til de virkelig gode fotografiene.

Fotofestivalen åpner lørdag morgen med et tilbakeblikk på de 40 årene som har gått. Deretter kommer representanter fra Japan Photo for å snakke om og demonstrere de nyeste fotoproduktene og fotobøker. Dette siste bør være et svært aktuelt tema for alle som ønsker å ta vare på bildene sine «utenfor» pc-en eller mobiltelefonen.

Tre ulike foredrag om natur

Bente Klevenberg er først ute av de tre inviterte fotografene. Hun vil vise nærbilder fra sitt nærområde i Ås.

– Foredraget mitt vil handle om hvor unik og kløktig naturen rundt oss er, og jeg vil vise detaljer som kanskje ikke alle legger merke til når de går forbi, forteller hun.

Kai Jensen er Nittedals egen naturfotograf som også har gitt ut flere bøker. Hans tema på fotofestivalen er «Med hjerte i naturen. Hvor kommer vår naturinteresse fra? Ligger det i våre gener, eller er det en del av vår kulturarv? Eller er det helt tilfeldig?»

Kai gleder seg også til å vise resultatet av et samarbeid han har hatt med musiker og nabo Marte Eberson. Hun har laget musikk til to overtoningsserier med Kais bilder, og dette blir vist i hans foredrag.

Pål Hermansen er også naturfotograf. På fotofestivalen skal han fortelle om sine eksotiske fototurer til Arktis og om fuglene og landskapet der. Han tar også mer eksperimentelle bilder, noe han kommer innom i sitt foredrag.

Jubileumsutstilling

Alle foredragene er gratis, og det blir god anledning til å snakke med representanter fra fotoklubben. Kafé hører med på en festival, så også i Flammen denne lørdagen.

Allerede fra 4. november henger en utstilling i Flammen der medlemmer i fotoklubben viser sine fotografier. Jubileumsutstillingen henger til 25. november, så det er rikelig med tid til å studere noe av aktiviteten i klubben.

Interesse og lyst er viktigst

I jubileumsåret har Nittedal Fotoklubb 26 medlemmer, og nye medlemmer er alltid velkommen. Klubben har ingen krav om at medlemmer skal ha særlige fotokunnskaper eller avansert utstyr, det viktige er interessen for fotografering og lysten til å lære mer.

Klubben har medlemsmøter én gang i måneden, alltid på torsdager og alltid i storsalen på Utheim grendehus. I tillegg til møtene foregår det andre lærerike fotoaktiviteter i regi av klubben eller medlemmene.

Nittedal Fotoklubb håper å se mange fotointeresserte i Flammen denne lørdagen.

Artikkeltags