Nøtteknekker og Queen på lerretet

STORT: "Nøtteknekkeren" er en av to storfilmer, som du kan se i Flammen førstkommende mandag.

STORT: "Nøtteknekkeren" er en av to storfilmer, som du kan se i Flammen førstkommende mandag.

Mandag 19. november blir det igjen tid for film i Flammen, «Nøtteknekkeren og de fire kongerikene» for de yngste og deretter «Bohemian Rhapsody».

DEL

– Barnefilmen handler om Clara som ønsker seg en veldig spesiell nøkkel som kan åpne en eske med en uvurderlig gave. For å få tak i nøkkelen må Clara reise til den skremmende fjerde verden som styres av tyrannen Mother Ginger, forteller kulturhusleder Mariann Torsvik.

I hovedrollene finner vi kjente navn som Morgan Freeman, Helen Mirren og Keira Knightley. Regien er ved Lasse Hallström, og filmen har 9-årsgrense med bakgrunn i at den har flere scener med mørk stemning og skremmende skikkelser.

Hyller Queen

Også «voksenfilmen» har 9-årsgrense, faktisk.
– «Bohemian Rhapsody» er en hyllest til Queen, deres musikk og deres ekstraordinære vokalist Freddie Mercury, som trosset stereotyper og ble en av verdens mest elskede entertainere. Filmen følger bandets fremgang gjennom deres ikoniske låter og revolusjonerende lyd - og deres nedtur i takt med at Mercurys livsstil spinner ut av kontroll og som velger å satse på en solokarriere, forteller Torsvik. Hun legger til:

– Freddie Mercury, som har lidd sterkt uten samarbeidet med Queen, klarer å samle bandet til en triumferende gjenforening ved Live Aid hvor Mercury, som står ovenfor en livstruende sykdom, leder Queen gjennom en av de mest fantastiske opptredener i rockemusikkens historie.


Artikkeltags