Hva får du om du blander åtte syngende kvinner, landets beste tekstforfatter og en dæsj latterlig satire?

Kulturhusleder Mariann Torsvik er ikke i tvil om svaret på det ledende spørsmålet: – Cabareten «Staten må ta ansvar» med gruppen Stilett er nettopp en god miks av nettopp flotte sangprestasjoner, intelligente tekster og herlig humor, sier hun.

Alt var mye bedre før!

Er det egentlig så fantastisk å bo i verdens lykkeligste land? Gjør dugnadsånd og religionsfrihet oss til bedre mennesker? Vi i Norge blir jo også tykke, får kreft, blir gamle og dør, selv om vi resirkulerer, gir til veldedige formål og tenker masse masse masse på andre. Nei, det var mye bedre før. Staten må ta ansvar!, konkluderer cabaretgruppen Stilett.

Stilett består av åtte sangere med ulik musikalsk bakgrunn, alt fra soul til opera. Hanne T. Asheim (tekst og musikk) og Stilett har gjennom en årrekke arbeidet med å utvikle et særegent uttrykk innenfor cabaretsjangeren der samfunnssatire og musikalsk lekenhet står i sentrum.
Stilett har spilt over 80 forestillinger på Oslo Nye, Teaterkjelleren med cabaretene «Griseflaks», «Sykt Frisk» og «Åpent Landskap».

Strålende anmeldelser

Hanne T. Asheim har også skrevet mange tekster for blant andre Bjarte Hjelmeland og Lene Kongsvik Johansen, og har vunnet Komiprisen for beste tekst.

Mona Levin har skrevet følgende om Stilett i Aftenposten: «Stilett – en kvinnelig vokalseptett der den ene stemmen er bedre og mer formidlende enn den neste, og der hver klang og hvert smil renner over av innholdsrik og ond satire».


Stilett består av Liv Anna Hagen, Anne Cecilie Røsjø Kvammen, Anna-Karin Munkejord, Anne Marte Slinning, Johanne K. Hagen og Jorunn Torsheim.