"Fyr og flamme" overgikk forventningene

ENDA BEDRE ENN SIST. Med en ekstra showdel, og med Flammen som arena, fikk nypremieren på Nittedalsmusikalen et atskillig løft.

ENDA BEDRE ENN SIST. Med en ekstra showdel, og med Flammen som arena, fikk nypremieren på Nittedalsmusikalen et atskillig løft. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nesten 1.300 så Nittedalsmusikalen, som allerede har høstet strålende kritikker. Arrangøren håper å kunne sette den opp igjen.

DEL

Da musikalen fra 2014 hadde nypremiere 21. oktober, var det i utvidet og forbedret utgave. En ny showdel, der drømmen om Amerika ble spilt ut til fulle, har allerede blitt betegnet som en genialt grep.

– Den ble et fint klimaks før pause når vi denne gangen hadde gjort forestillingen om fra en enakter til en toakter, sier prosjektleder og kulturskolerektor Anne Mette Johannesen.

Bedre helhet

Hun synes hele produksjonen ble strammere enn sist og tror nok at kulturhuset kan tilskrives en god del av æren.

– Aktørene tok hele huset – og det er jo vårt hus! Vi fikk anledning til å øve her de siste fire kveldene før premieren, og det gjorde at alle slappet mer av, sier Johannesen.

Spelet vårt

Musikalen har blitt husvarm, og prosjektlederen utelukker ikke at den kan bli satt opp igjen.

– Det er ikke utenkelig, det er jo spelet vårt, men vi har ikke lagt noen konkrete planer ennå, sier hun.

Blant de unge er det imidlertid skapt forventinger.

– De yngste medlemmene i korpsene snakker allerede om at det er deres tur neste gang, og de har en klar forventning om at det blir ny oppsetning om 3-4 år. Det var jo bare de eldste musikantene som fikk være med, sier hun.

Flere enn forventet

De fem forestillingene av "Fyr og flamme" trakk totalt 1.298 tilskuere. Det er nesten 300 mer enn forventet. Den siste helga var det fullt både lørdag og søndag.

– Vi hadde håpet på 200 i snitt per forestilling, så vi er godt fornøyde, sier Anne Mette Johannesen.

Artikkeltags