Er i rollen idet han får på seg jakken

KLAR FOR PREMIERE: Andreas Nodland gleder seg til premieren på nittedalsmusikalen "Fyr og flamme - brennende kjærlighet".

KLAR FOR PREMIERE: Andreas Nodland gleder seg til premieren på nittedalsmusikalen "Fyr og flamme - brennende kjærlighet".

Artikkelen er over 1 år gammel

Han har åpningsreplikken. Nervene er i sjakk og gleder til å stå på scenen som den selvgode Grev Edel – en karakter han selv har formet.

DEL

Andreas Nodland (19 1/2)

Bor: På Slattum

Aktuell med: Spiller Grev Edel i nittedalsmusikalen "Fyr og flamme – brennende kjærlighet", som har nypremiere i morgen


I morgen går Andreas Nodland på scenen som den pompøse og snobbete greven på Hakadal Værk.

Rollen er allerede ikonisk, og det er Andreas som har gitt greven den spesielle karakteren, med feminin stemme og ditto holdning. Det gjorde han da han spilte rollen under første oppsetning i 2014.

– Hvordan ligger du an, sitter alle replikkene?

– Det er fortsatt litt kluss, men vi holder på, det er det vi skal bruke de nærmeste dagene til. Sånn er det alltid, for alle. Det ordner seg et par dager før forestilling.

– Du skal spille Grev Edel, hva slag type er han?

– Han er jo en rik godseier med høy tittel. En kjent person, og ikke så stor fan av folket i bygda, akkurat. Ganske høy på seg selv. Han kan være hyggelig, men vet liksom at han er bedre enn alle andre.

– Hva liker du ved karakteren?

– At jeg kan tulle litt, og at jeg ikke må være så seriøs. Jeg kan åpne meg og bryte egne grenser. Være litt femi og gi blanke. Jeg liker at han er et morsomt tilskudd.

– Hvordan lever du deg inn i rollen?

– Det gjør jeg når jeg får på meg den røde jakka. Den er trang som et korsett og gjør at jeg får helt stive armer. Da kommer den feminine greia med en gang og jeg blir "slått på".

– Når fikk dere manus utlevert, og når begynte du å øve på replikkene?

– Jeg tror vi fikk manus for 3-4 måneder siden. En del sitter fra forrige gang. Egentlig har jeg ikke så mye tid til å øve. Det hørtes ikke helt bra ut, men jeg tar faktisk mesteparten av øvingen på prøvene.

– Hva slags teknikk har du for å lære så mye tekst utenat?

– Jeg klarer ikke å sitte å lese manus og er ikke den som lærer utenat fortest. Jeg må spille rollen, da er det lettere. Grev Edels sang sitter fra forrige gang, den er som stemplet inn i hodet mitt. Ellers terper jeg også mye på motpartens replikker, det gjør det lettere å huske mine egne.

– Hvordan er det å være på prøve med hundre stykker, det virket jo ganske kaotisk forrige lørdag?

– Det ER er kjempekaos, det er ikke til å unngå med så mange. Men vi er så heldige å ha Lisbeth Rønning. Hun er den råeste dama i Nittedal, og hun forteller hver enkelt hva de skal gjøre.

– Hva er det viktigste dere formidler med denne musikalen?

– Historien til fyrstikkjentene og gutta på Kruttverket. Å få fram kampen deres og vise hvor hardt livet kunne være på den tiden, og at det var stor forskjell på fattig og rik.

– Hvordan er det med premierenervene dine?

– Det er ikke så mye nerver lenger. Det er mer naturlig å gå på scenen nå som jeg har gjort det så mange ganger før. De første årene grudde jeg meg fælt til alle forestillinger. Nå gleder jeg meg. Jeg har blitt tryggere, og de siste årene har jeg lært å by mer på meg selv.

Det kan hende at jeg blir litt nervøs en halvtime før, hvis jeg står og tripper og ser noen kjente fjes, som jeg vil imponere og ikke skuffe.

– Beskriv drømmerollen din.

– Det er Marius i Les Misérables! Danny i Grease kommer som en god nummer to, musikken og rollen er bare så kul!

Les også: Fyr og flamme straks premiereklar

Artikkeltags