Dansefest med The Session og veterankorpset

Tove Bj¿rkevoll
S¿ndre Nittedal Veterankorps
lager fest i Flammen
 *** Local Caption *** x

Tove Bj¿rkevoll S¿ndre Nittedal Veterankorps lager fest i Flammen *** Local Caption *** x Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I kveld er det duket for dans i Flammen for alle over 20. The Session spiller slagere av blant annet Stevie Wonder, Joe Cocker og Aretha Franklin.

DEL

Ukas Nittedøl: Tove Bjørkevoll (57)

Bor: Nedre Bjertnes

Aktuell med: Leder av arrangementskomiteen når Søndre Nittedal Veterankorps inviterer til dansefest sammen med The Session

Hun spiller klarinett og gikk sine barnesko i Holm Skoles Musikkorps. Hun var med på den tiden da Tom Sveum overtok taktstokken som ung og kul dirigent med hockeysveis. Den gangen hver skole hadde eget korps.

Så hadde hun noen års opphold fra musikken før hun for fem-seks år siden gjorde comeback og sluttet seg til gamle musikkvenner i veterankorpset. Lørdag er hun festgeneral i Flammen. Sammen med resten av korpset og The Session håper hun på kjempestemning og stinn brakke.

– Hvordan kom samarbeidet med The Session i stand?

– Det har seg sånn at Svein Johnsen og jeg er gamle naboer, og vi kjenner hverandre. Vi har flere ganger snakket om at det kunne vært gøy å gjøre noe sammen med korps og band. Dette er et par år siden, og ideen har fått tid til å modnes. Nå var tiden inne til å realisere den.

– Hva skjedde med oktoberfestene deres, de er jo fortsatt populære mange andre steder?

– De siste årene var det kun noen få påmeldte, og den aller siste måtte vi avlyse. Vi skjønner egentlig ikke helt hvorfor det plutselig ble sånn. I fjor arrangerte vi diskofest, men heller ikke det ble det helt store.

– Hvorfor fest i Flammen, har ikke dere alltid hatt fast tilhold på Hagan Folkets Hus?

– Det var i grunnen bare fordi vi følte for å endre litt på alt. På Folkets Hus har det de siste årene vært litt av og på med hensyn til utleie av lokalet. Dessuten er det litt slitent der. Vi hadde veldig lyst til å prøve den nye storstua.

– Vil dette være starten på en ny tradisjon?

– Vi leter i hvert fall etter noe vi kan fortsette med. Nå blir det med The Session denne gangen, og så får vi se hva vi gjør videre. Vi har ikke snakket så mye om det ennå.

– Hvordan har Kulturverket Flammen stilt seg til å ha fest på huset, med ke på inventar og omdømme?

– Det har ikke vært noe problem. De har bare vært kjempehjelpsomme, og vi kan spørre dem om det meste.

– Det er en del jobb med å arrangere fest, er alle med?

– Vi er fem stykker i komiteen, og så fordeler vi oppgavene på hele korpset. Vi er jo glade amatører, og det er mye å holde styr på, særlig når det gjelder tekniske ting i kulturhuset. Lyd og lys, scene, pluss rigging av småbord.

– Har dere dørvakter, og hvordan håndterer dere eventuelt bråk eller at uvedkommende prøver å ta seg inn på festen?

– Ja, vi kommer til å ha vakthold. Det blir folk fra korpset som skal være dørvakter. Dette er en stor dugnad, og alle medlemmene er på jobb den kvelden, så de må holde seg edru hele gjengen. Flammen stiller tre verter til disposisjon, men de har andre oppgaver.

– Og så skal dere spille litt også midt oppi all jobbingen?

– Ja, vi skal gjøre noen låter sammen, og vi øvde med The Session på mandag. Det låt kult.

– Hvilken type folk prøver dere å appellere til?

– Alle som har lyst til å komme og høre The Session og ha det gøy, men vi har satt aldersgrensen til 20 år.

– Folk er tregere med å komme seg ut på dansegulvet i dag enn før, allikevel har dere uttrykt at det skal ryke under danseskoene?

– Det spørs jo litt hvem som kommer. Vi er en glad gjeng i korpset, så vi får jo dra i gang, vi da. Og The Session når jo ut til folk.

Artikkeltags