Gå til sidens hovedinnhold

Kritikerrost forestilling for voksne

«Skam deg, Mayliss!» er en liten perle av en forestilling som tematisk treffer et voksent publikum. Lørdag ettermiddag vises den i Flammen.

– Det er barne- og familieforestillingene som er i flertall hos oss, så vi er veldig glad for å kunne tilby gode teateropplevelser for voksne også. «Skam deg, Mayliss» er en sterk matinéforestilling som har fått strålende kritikker og som vi håper og tror vil bevege og berike de som finner veien til Lillesalen lørdag ettermiddag, sier kulturhusleder Mariann Torsvik.

«Skam deg, Mayliss!» er en spennende, smertefull og humoristisk forestilling om livet, sett gjennom øynene til en voksen kvinne som ønsker å leve mer. Mye mer!

Den handler om enken etter en suksessfull forretningsmann. Marie-Louise, eller Mayliss som hun kalles, er 73 år og lengter. Håndverkeren som nettopp har renovert badet hennes står plutselig i døren med en bukett roser. Det setter i gang en tsunami i henne, følelser hun ikke har turt å vedkjenne seg.

Monologen har tidligere turnert med stor suksess mellom Nordland og Agder. Forestillingen bygger på Elsie Johanssons roman «Sin ensamma kropp», og den tar oss med inn i de store spørsmålene rundt livskvalitet, alderdom og seksualitet.

Mayliss spilles av Liv Hege Nylund fra Lillestrøm som har bakgrunn som skuespiller, dramatiker og teatersjef. Med en av Sveriges mest kjente filmskuespillere, Marika Lagercrantz, på regi har Liv Hege tatt opp tråden etter koronapausen og reiser nå rundt med bilen fullastet av rekvisitter igjen. Blant annet et gammelt badekar – som er sentralt i historien om Mayliss.

Scenograf og kostymedesigner er Hans Petter Harboe, mens musikken er av Asgeir Skrove. Det blir kaffe, mingling og ettersnakk for de som ønsker det etter teppefall.

Kommentarer til denne saken