Nittedal mangler bøssebærere

Mai Eckhoff Morseth og Aaste Føllesdal (bildet) har rekruttert over hundre bøssebærere, men det er ikke på langt nær nok til å dekke alle rodene i Nittedal.

DEL

Stemningen er preget av en viss oppgitthet, kun dager før Norges største fellesdugnad, TV-aksjonen, går av stabelen. De to damene har absolutt ikke mistet troen, men de ønsker å rette en sterk appell til alle sambygdinger.

Trenger minst 150 til

– Panikken har holdt på å ta oss, sier Mai Eckhoff Morseth, kommunikasjonskonsulent for kommunen. Hun er ansvarlig for tilrettelegging og rekruttering til årets aksjon her i Nittedal, og hun forteller at de fortsatt mangler rundt 150 bøssebærere for å dekke alle rodene i hele kommunen. – Dette er årets viktigste dugnad, og det er en fin ting å ta barna med på. Jeg oppfordrer så mange som mulig til å bruke to timer av livet sitt på å gjøre noe for andre, sier hun. – Ta med en bøsse og gå, ta det som en tur. Vi er interessert i alle bidrag. Hvis folk ikke har tid til å gå i to fulle timer, finner vi gjerne en kortere rode, dersom det kan være et alternativ. Alle monner drar, legger Aaste Føllesdal til. Til daglig er hun leder av Miljøhuset Gnisten, som allerede har gitt 6.600 kroner i bidrag til aksjonen. Søndag er hun områdeansvarlig for Hakadal.

Flyktningene går

Føllesdal har rekruttert mange bøssebærere fra eget hus. Sammen med lærerne ved norskundervisningen for flyktninger har hun klart å mobilisere et bøssebærerlag på seksten stykker. Alle disse har flyktningbakgrunn, og de er svært motiverte for å delta i aksjonen.

– Enkelte av dem er ennå ikke så stødige i norsk, og lærerne stiller opp på de respektive stedene i bygda for å ivareta flyktningene. Vi trenger imidlertid flere slike ledsagere, så hvis noen kunne tenke seg å gå sammen med dem, er det kjempefint, sier hun. Føllesdal forteller at mange av flyktningene ble veldig berørt da de så filmene som ble vist i forbindelse med informasjon om TV-aksjonen.

– Det ble veldig nært og relevant for mange av dem, og jeg håper folk tar godt imot dem når de kommer på søndag, sier hun.

Vil bli bedre

Nittedal kommune har som mål å komme høyere opp på giverstatistikken enn tidligere år. – Så langt er det gitt 117.401 kroner, og det er fra bedrifter, organisasjoner og skoler. Det gir oss foreløpig en 110. plass av totalt 427 kommuner, sier Eckhoff Morseth, men påpeker at det ennå er altfor tidlig å spå noe om resultatet. – Privatpersoner får først anledning til å gi på søndag, minner hun om.

Artikkeltags