Gå til sidens hovedinnhold

Ville trommer, ville drager og stemningsfull Grieg

Artikkelen er over 3 år gammel

Gemyttlig som en juletrefest, høytidelig som 17. mai, god musikk og skjønn underholdning. Søndrekoprset leverte med kjærlighet.

Hva er det som gir en god musikalsk opplevelse. Kjærlighet til musikken. Det får de tidlig i Søndrekorpset.

Langtfra enkelt

Det blir en enkel konsert, sier leder i Søndre Nittedal skolekorps på forhånd. Og korpset leverte som lovt. Langtfra enkelt, men med et kniippe deilige musikalske opplevelser på alle nivåer, uten innpakning og "staffasje".

Ikke engang program delte de ut på forhånd. Det skal de ha pluss for. For da sitter man som tilhører igjen med sansene. Med hørsel, syn og følelser åpne ble vi guidet rundt over hele kloden, på best tenkelige musikalske vis. Og alle medlemmene i Søndre Nittedal skolekorps fikk levere. Fra aspirantene til de eldste. Med kjærlighet.

Pelsluer og vodka

Storsalen i Flammen er så godt som stapp full. Rytmene får invitere - og så marsjerer korpsmedlemmene inn. Det kan ikke bli en riktigere start på en korpskonsert.

Talking heads med "On my way" og et kart på storskjerm bakerst på scenen trekker opp reiseruta, før vi starter stemninsfullt med Grieg, juniorkorpset og Morgenstemning - den kjenner jeg igjen - og Gammel Jegermarsj med alle.

En filmsnutt oppe på skjermen med korpsmedlemmer som danser Flamenco og tyrefekter flytter oss til Spania. Og så er vi i gang . Det er stemningsfullt, morsomt, med dyktige solister - en veldig morsom introfilm før det russiske innslaget, med pelsluer og vodka - godt samspill og en glød fra aspiranter til dyktig hovedkorps, som er en ren fryd.

Sommerfugler i magen

– Kjempefint. Alt var kjempebra, sier Rikke Hansen i pausen. Per Aksel Bjørkevoll Kjuul er helt enig: – Og filminnslagene var morsomme.

– Datteren min spilte i korpset i 12 år, hun sluttet nå i år. Men det er gøy å høre på og følge med fortsatt, fortsetter Rikke.

Adam Nightingale er aspirant og har sin første konsert med med Søndrekopset i kveld.

– Jeg spiller tenorhorn. Det er nesten som baryton, bare lysere, med f-nøkkel, smiler han. – Det føles bra å spille i Flammen, lettere enn jeg hadde trodd. En fin følelse. Men jeg hadde sommerfugler i magen.

Morsom og overraskende

Mamma Monica Nightingale syns konserten er både morsom og overraskende.

– Det er så forseggjort med video og dansende bamser. Underholdende både for store og små.

– Bra variasjon, fra det lavmælte til det festlige, legger pappa Bruno Nightingale til.

– Det er alltid morsomt å se sine egne barn spille, ler Monica

– Det er førte gangen vi ser ham i korps, men han har danset i Flammen før, sier Bruno .

– Han danser med Hip hop gutta. Dans og musikk er det som gjelder, fortsetter Monica.

Tog over prærien

Så kommer aspirantene ut beatboxende og capskledde, spiler med hele kprpset i ryggen. Kult. Hovedkorpset tenger USA med aglloperrende hover og fløytende tog over prærien.

Slagverksinstruktør Ante Skaug scorer høyt på kinesisk og trommer. Og så er det tommevirveler og nesten-avslunting med fortellingen om en skummel drage som spiser de som ikke spiller i takt. Men spille i takt gjør de - og dragen blir krympet ned og får et nytt navn. Puff den lille dragen.

– Det var en suksess

Norge i rødt hvitt og blått og vaiende flagg avslutter. Publikum er mer enn fornøyde. Anders Bekkelund, leder for korpset og.

– Kjempefornøyd. Det var en suksess. Flammen sto til forventingen.

– Og det kom mye folk?

– Konservativt gjettet, en 250-300 stykker. Vi er veldig fornøyd med oppmøtet.

– Hadde dere ventet det?

– Vi hadde ingen forventinger. Det pleier å ligge på rundt 150 til 200. Det vi så var at andre enn familie og venner møtte opp. Det var veldig moro.

Masse ros

Og masse ros til stolte dirigenter Anne Marit Harbekk, for hovedkorpset, Karin Nordli, dirigent for juniorkorps og aspiranter og Ante Skaug, inspirator på slagverk.

Kommentarer til denne saken