Gå til sidens hovedinnhold

Korona: Nittedal tilbake til nasjonal forskrift fra mandag

Fra og med mandag 26. april er det besluttet at tiltaksnivået i Nittedal nedjusteres til den nasjonale forskriften, også kalt kapittel 5. Det innebærer blant annet endringer for arrangementer, idretts- og fritidsaktiviteter for voksne og servering av alkohol.

Etter anbefaling fra Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og statsforvalter har regjeringen besluttet at fire kommuner fortsetter med tiltaksnivå A, 17 kommuner får eller fortsetter i tiltaksnivå B, mens 18 kommuner tas ut av ordningen, blant dem Nittedal.

Treningssentre åpnes

Nittedals lokale forskrift vil gjelde i tillegg til den nasjonale, som blant annet innebærer krav om munnbind i butikker og på offentlig plasser, samt restriksjoner på å reise inn og ut av kommunen i forbindelse med treninger og fritidsaktiviteter.

Kommunens treningssentre gjenåpnes forsiktig med veiledning fra kommuneoverlegen. Det innebærer maks kapasitet på 20 personer som trener samtidig, at sentrene kun åpnes for Nittedals innbyggere, og at smitteverntiltak som to meter avstand blir overholdt.

– Forsiktig gjenåpning

– Smitten har vært synkende, og jeg er glad for at vi nå får smittevernregler som er tilpasset vår utvikling. Dette er en forsiktig og kontrollert gjenåpning av nittedalssamfunnet, og det er fortsatt like viktig å forholde seg til de reglene som gjelder både lokalt og nasjonalt. Begrens din sosiale kontakt, hold avstand og bruk munnbind, sier ordfører Inge Solli.

Svømmehallene i Nittedal er inntil videre kun åpnet for skolesvømming, organisert svømmetrening for de under 20 år, toppidrettsutøvere og for rehabilitering. Det planlegges å åpne svømmehallene mandag 3. mai, dersom smittesituasjonen tillater det.

Ny inndeling

I disse Viken-kommunene avsluttes nå de regionale tiltakene:

Aurskog-Høland, Gjerdrum, Hole, Hurdal, Hvaler, Jevnaker, Kongsberg, Lunner, Marker, Modum, Nes, Nesodden, Nittedal, Rakkestad, Ringerike, Skiptvet, Våler og Øvre Eiker.

Lillestrøm, Lørenskog, Rælingen og Ullensaker fortsetter på tiltaksnivå A.

I disse kommunene blir tiltaksnivået nedjustert fra tiltaksnivå A til tiltaksnivå B, eller videreført på B:

Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Nordre Follo, Vestby, Ås, Fredrikstad, Halden, Moss, Råde, Sarpsborg, Asker, Bærum, Drammen, Lier, Eidsvoll og Nannestad.

Tiltakene varer til og med 9. mai, men det skal avholdes møte med kommunene om en uke for å vurdere situasjonen på nytt.

Kommentarer til denne saken