Klart for ny operacafé

FULL SAL: Operacafeen i Nittedal kirkestue er i gang igjen. Arrangøren håper på nytt på full sal tirsdag.

FULL SAL: Operacafeen i Nittedal kirkestue er i gang igjen. Arrangøren håper på nytt på full sal tirsdag. Foto:

Vi vet at mange har håpet og ventet. Nå er vi glade for igjen å kunne invitere til nok en Operacafé i Borghild Rud salen, forteller Svein Bjørkøy.

DEL

Han tør love enda en strålende operakveld førstkommende tirsdag. Professor Svein Bjørkøy smiler fornøyd over å kunne fortelle Varingen at de populære Operaceféene i Borghild Rud salen fortsetter. Dessuten han kan fortelle om nye dyktige kunstnere som publikum i Nittedal få oppleve. Til tirsdagens operacafé har Bjørkøy med seg Olena Androsiuk . Olena A Ja, vi har gledet oss til å presentere Olena Androsiuk. Hun er lyrisk-dramatisk sopran fra Ukraina. Hun har sin utdannelse fra Musikkakademiet i Lviv, Ukraina, og Musikkakademiet i Krakow, Polen. Hun er for tiden student ved Norges Musikkhøyskole og vil avslutte sin masterutdannelse her i 2018. Olena har vunnet en rekke priser i nasjonale og internasjonale konkurranser, og mottatt flere prestisjefulle anerkjennelser og oppdrag. Gå ikke glipp av Olena!

Mezzosopran Marianne Bye Granheim kommer også. Hun er fra Eidskog fullførte våren 2015 sin bachelor i klassisk sang til toppkarakterer. Hun har studert ved Griegakademiet i Bergen, under Hilde Haraldsen Sveen. Denne høsten begynner hun sin mastergrad ved Norges Musikkhøgskole, med professor Svein Bjørkøy som lærer. I tillegg tar hun jevnlig undervisning hos Marianne Beate Kielland, en av Skandinavias ledende mezzosopraner. Marianne arbeider med et bredt repertoar innen klassisk sang, som spenner fra sen middelalder og helt til ny musikk. Hun brukes jevnlig som altsolist, og har blant annet gjort kirkemusikalske verker som Händels Messias, Bachs Magnificat, Pergolesis Stabat Mater, Haydns Nelsonmesse og Mozarts Requiem.

Enda et nytt bekjentskap i Operacafé blir denne gangen Eirik Grøtvedt. Han er tenor fra Østfold og studerer sitt første år på diplomstudiet ved Norges Musikkhøgskole med Randi Stene og Mona Julsrud. Han har tidligere jobbet med Torgun Birkeland ved Barratt Dues musikkinstitutt (bachelor) og Olav Ruud, og i tillegg deltatt ved flere masterclasser med bla. Helene Ziebarth, Johannes Weisser, Julius Drake, Wolfgang Holzmair og Susanna Eken. Han har mottatt stipendpremier og sunget konserter med blant annet DNBE, Greåker Musikkorps, Sarpsborg Janitsarkorps og Barratt Due Kammerorkester. Ved flere prosjekter har Eirik vært en del av Det Norske Solistkor, og også Trondheim Vokalensemble.

Under tirsdagens operacafee får publikum endelig også et gjenhør med Eirik Haug Stømner fra Halden. Eirik begynte å spille piano 9 år gammel med Elisabeth Giske og Per Anders Hegre. Han er nå student ved Norges Musikkhøgskole og en del av det prestisjefylte diplomstudiet, hvor han har Einar Henning Smebye og Marianna Shirinyan som sine lærere. Eirik har deltatt på kurs og festivaler over hele Europa både som solist, kammermusiker og akkompagnatør, og har flere førstepriser fra konkurranser å vise til. Han har jobbet med noen av Norges fremste musikere og dirigenter.

Operacefeen tirsdag 7. november klokken 19.30. Sted: Borghold Rud Salen, Nittedal kirkestue.

Artikkeltags