Gå til sidens hovedinnhold

Fra «Pengegaloppen» til «Husmannspolka»

Artikkelen er over 3 år gammel

Visemøtet mellom Vidar Sandbeck og Alf Prøysen har premiere i Kulturverket Flammen torsdag neste uke – som en del av Dagperle-serien.

Både Sandbeck og Prøysen var fra Hedmark, og begge kom fra fattige kår. Etter en del prøving og feiling fant begge sin plass som visediktere og -sangere, plateartister, forfattere og bidragsytere til radioens ulike programposter. Prøysen slo gjennom med et brak i 1948 med ”Husmannspolka”, og Sandbeck med ”Pengegaloppen” i 1959.

Hundre år siden

Fra «Pengegaloppen» til «Husmannspolka» er det nye programmet som Elin Prøysen og Egil Johansson har satt sammen i forbindelse med at det i 2018 er hundre år siden Vidar Sandbeck ble født.

Elin og Egil har funnet fram viser som både binder de to sammen og som skiller dem. Begge forfatterne hadde en egen evne til å fortelle mye med få ord og få sagt et alvorsord i en humoristisk innpakning. De behandlet mange av de samme temaene, men på forskjellig måte.

Bildilla og bitte lite miniskjørt

Og med alle slagerne de to hadde, blir det mange kjente sanger som egner seg godt som allsang. Her blir det både Pengegalopp og Bildilla, Menuett i mai og Et bitte lite miniskjørt, Husmannspolka og Æille så nær som a Ingeborg, Syskjenbån påå Gjøvik og en rekke andre kjente sanger. Og det blir også plass til noen mindre kjente.

Dette programmet skal egentlig lanseres med turne neste år, så på Dagperlen på Kulturverket Flammen blir det første gang dette programmet framføres. Det blir rom for ettertanke, moro og masse allsang i kjent Elin og Egil-stil.

DAGPERLE
I Lillesalen, Kulturverket Flammen
Torsdag 23. November kl. 13.00
Kringle og kaffe er en del av billettprisen

Kommentarer til denne saken