«Visual Brass» er et møte mellom musikk og videokunst, mellom Oslo Messingkvintett og videokunstner Cathrine Thorstensen.

– Vi ser fram til en time med flotte opplevelser for både ører og øyne, sier kulturhusleder Mariann Torsvik. Hun legger til at en del fikk med seg kvintetten i en minikonsert i Nittedal bibliotek siste fredagen i april, en konsert som fikk svært god mottakelse. Nå er ensemblet tilbake i en timeskonsert der det visuelle er en inkludert og viktig del av opplevelsen.

– Virtuost og vakkert

Oslo Messingkvintett ble etablert i 2015, og består av profesjonelle frilansmusikere med base i hovedstaden og omkringliggende kommuner. De brukte tiden gjennom pandemien til å skape et nytt prosjekt; live videokunst til musikk. Fjorårets turné slo så godt an at de raskt bestemte seg for å besøke nye steder denne våren, deriblant Nittedal og Flammen førstkommende lørdag.

Kvintettens trompetist er Anne Marit Harbek. Hun er nittedøl, og når hun ikke spiller selv er hun blant annet kjent som dirigent for Søndre Nittedal Skolekorps og er lærer i Nittedal kulturskole.

– Nå gleder jeg meg til å framføre denne konserten på hjemmebane, og håper at mange kjente og kjære vil ta turen for å høre musikk som går høyt og lavt, virtuost og er utrolig vakker, sier Anne Marit. Noe av musikken er spesialskrevet for Oslo Messingkvintett.

Live kunst

Cathrine Thorstensen har bred erfaring med egne utstillinger, kollektivutstillinger som Høstutstillingen, videofestivaler og mye mer.

I «Visual Brass» designer og projiserer hun kunst med inspirasjon i natur og dyr, samtidig opplever publikum moderne nordisk messingrepertoar som viser spennvidde fra virtuositet, humor, lyriske melodier og rytmiske elementer.

– Dette prosjektet har gitt meg muligheten til å bruke videokunst på en litt annen måte enn jeg vanligvis gjør. Jeg har lagt opp til å kunne improvisere slik at hver konsert blir litt forskjellig, sier Cathrine Thorstensen.