Like etter at kommunestyret mandag kveld hadde behandlet saken der de åpnet for at Glittreklinikken i Hakadal kan brukes til innkvartering av ukrainske flyktninger, vedtok de en enstemmig uttalelse om invasjonen i Ukraina:

Kommunestyret i Nittedal fordømmer den russiske invasjonen av Ukraina på det sterkeste.

Nittedal kommunes støtter Ukraina og det ukrainske folk, som nå opplever et brutalt brudd på folkeretten og grunnleggende menneskerettigheter.

Våre tanker og støtte går til ukrainere bosatt i Nittedal, og de innbyggerne som har venner og familie som de nå er svært bekymret for.

Den sivile befolkningen er sterkt rammet som følge av Putins krigshandlinger, og mange mennesker er sendt på flukt.

Norge har hatt en flyktningpolitikk som fokuserer på å hjelpe flyktninger i nærområdene. Nå er det vi som er nærområdet.

Norge må ta sitt ansvar for å gi ukrainske flyktninger trygghet og samtidig styrke hjelpearbeidet i Ukraina.

Nittedal kommune skal ta vår del av ansvaret, og ønsker bidra på den måten myndighetene ser nødvendig. Vi er innstilt på å legge til rette for at flyktninger fra krigen i Ukraina kan komme til Nittedal så snart vi blir bedt om det.

Det er viktig å presisere at dette er Putin-regimet sin krig, ikke vanlige russiske borgere.

Norge og Nittedal skal slå ring om våre innbyggere fra Russland, og de skal ikke utsettes for hets eller utestenging. Det er i øyeblikk som dette at det er viktig å slå ring om fellesskapet vårt.

Nittedal kommune er en inkluderende kommune, som skal vise støtte og medmenneskelighet i en svært krevende tid.