Tilbudet om gratis klima- og energirådgivning gjelder boligeiere i Nittedal.

– Hvordan kan du bruke mindre energi på å holde boligen varm? Hvilke energitiltak er smarte for din bolig? Hvordan etablerer du ladeløsning for elbil?, illustrerer kommunen i en pressemelding.

Fra mandag 19. april og frem til onsdag 15. desember tilbyr Nittedal kommune boligeiere gratis klima- og energirådgivning. Nå kan du få objektive råd om hvordan du kan redusere energibruken og finne klimavennlige løsninger for din husstand. Rådgivningen vil foregå på nett, telefon og digitale befaringer. Tilbudet er gratis og uforpliktende.

Målsettingen med kommunens satsing er å fremme kunnskap og bevisstgjøre innbyggerne om eget energibruk og gi råd om muligheter som kan bidra til en klimavennlig hverdag.

Skal gjøre det enklere

– Tilbudet er en del av kommunens viktige arbeid med klima og energi. Vi skal legge til rette for at innbyggere skal kunne ta klimavennlige valg, sier miljøvernrådgiver i Guro Haug.

– På tirsdag 20. april kl. 20.00-21.30 gjennomfører vi digitalt møte om smarte klima- og energitiltak i boliger, støtteordninger og ladeløsninger for elbil. Møtet gjennomføres i samarbeid med Naturvernforbundet, sier Haug.

Informasjon om kampanjen finner man på kommunens nettsider/Facebook og klimasmart.no.

Her vil det publiseres nyttige tips og råd, konkurranser og oversikt over aktiviteter frem til 15. desember 2021.

Nøytrale råd

For Nittedal kommune er det viktig at innbyggerne får nøytrale råd. Energirådgiverne kommunen benytter skal verken selge varmepumper, vinduer eller isolasjon, kun gi objektive råd.

Kampanjen er finansiert av Viken fylkeskommune, og arrangeres i samarbeid med kommuner, Klima Østfold og Klimapartnere Viken. Tjenestene i kampanjen leveres av Energiportalen AS, Energibygg AS, Simenergi AS, Asplan Viak AS, Naturvernforbundet og Elbilforeningen.