Nittedal kommune har nå inngått en avtale med Lions Club Nittedal om å kjøre folk til og fra vaksinasjon, melder kommunen på nettsidene sine.

Tilbudet rettes mot innbyggere som har spesielle transportbehov, for eksempel om vedkommende er dårlig til bens.

– Jeg er glad for at vi sammen med Lions, som strålende representanter for frivilligheten i bygda, har funnet en løsning på transportutfordringen vår, sier assisterende kommuneoverlege Gudmund Myhren.

Det er Lions som vil stå for både koordinasjon og utførelse av transport. Dersom du har behov for transport, kan du kontakte koronatelefonen på 67 17 71 50, melder kommunen.

– Dette er et strålende eksempel på hvordan kommunen og frivilligheten kan jobbe godt sammen. Nittedals befolkning er heldige som har flere aktive organisasjoner av denne typen, sier ordfører Inge Solli til kommunens nettsider.

Tirsdag ettermiddag melder Lions at de så langt i dag har kjørt tre personer og at tre andre har booket sin inn torsdag.

– Vi regner med at flere melder seg på når tilbudet blir bedre kjent, sier John Ivar Rygge i Lions.

Han har ansvaret med å organisere turene etter melding fra kommunen om hvem som har behov.

Denne uka og i ukene framover blir det tirsdager og torsdager satt oppfriskningsdoser i Rotnes kirke. I første omgang er det helsepersonell, de over 65 år og de med svekket immunforsvar som får en tredje vaksinedos.

«Det anbefales oppfriskningsdose for alle mellom 18 og 64 år når det har fått minst seks måneder etter andre vaksinedose. Informasjon om dette vil komme i løpet av desember.» skriver kommunen på nettet.