Oslo Rulleskicup består av tre renn, to i Holmenkollen og ett i Lillomarka Arena, og er et svært populært arrangement blant skiløpere på Østlandet. Hit kommer løpere fra Lillehammer i nord til Moss i sør for å få testet rulleskiformen.

Godt over 300 løpere stiller på hvert renn.

I det første rennet, arrangert 1. september, fikk Ingrid Skaar en fin 2. plass, seks sekunder bak sin argeste konkurrent Ida Matheson Fergestad fra Koll. Solid innsats også av Erle Haukaaen Stødle på 5.plass og Maria Rutle på 9.plass. Karoline Lutnæs Aigner ble nummer 12, men kunne likevel glede seg over å forbedre tida si fra i fjor med over 1 minutt og 20 sekunder.

Og det er nettopp slik ungdommene i NIL blir lært opp til å tenke:

Vi konkurrerer mot oss selv, ikke mot andre. Og så tar vi med oss noe som er positivt fra sist gang vi konkurrerte i løypa.

To uker senere, på en kald og ruskete høstkveld møter vi samme gjeng i Holmenkollen.

– Jentene er så spent på om de klarer å forbedre tida si fra sist gang, forteller trener Karine Lutnæs Aigner.

Men rett før starten gikk, begynte det å regne, og det ble et ganske vått føre.

– Ikke forhold for pers, konstaterte treneren.

Hun tilføyde at hun var spent på om de klarte å fokusere på arbeidsoppgavene jentene hadde snakket om i bilen på vei til Holmenkollen.

– Det er viktig at man ser på rulleskicupen som trening, og ikke er så opptatt av resultatlista, sier Aigner.

Nittedals Tomine Weibell Nordset (11) hadde ikke helt dagen i Kollen. Hun falt og skrubbet seg skikkelig opp under oppvarmingen og var noe reservert under selve løpet. Hun endte på en 12. plass, 1, 50 bak vinneren.

Det gikk atskillig bedre i Lillomarka Arena 6. september. Der tok hun en flott 7. plass. Der markerte også Maria Rutle seg i 14 års klassen med en 5. plass, 38 sekunder bak vinneren. Like bak var Karoline Lutnæs Aigner på en 7. plass.

Og som om ikke disse flotte resultatene i Oslo Rulleskicup er nok - er det absolutt verdt å nevne at under Høstrullen på Lygna 4. september tok Oda Skari i Jenter 16 en fin 3. plass, 12 sekunder bak Selma Bekkelund fra Østre Toten Skilag.

NIL-gutta og Hakadalsgutta glimret med sitt fravær på rulleskicupene, men Killian Kohler-Olsen fra Gjelleråsen leverte flere fine plasseringer i 15 års-klassen. Først tok han en 2. plass på Lygna, så en 3. plass i Lillomarka Arena.

I Holmenkollen markerte han seg med en 4. plass og 6. plass, så også han har god fart på rulleskiene for tiden. Emil Johnsgaard Holmsen i Gutter 13 ble nummer 8 i Lillomarka.

25. september arrangerer GIF rulleskirenn på Wurth sitt område, noe som absolutt er verdt å få med seg for bygdas skiløpere.