Gå til sidens hovedinnhold

Kniver om serieseirer i aldersbestemt fotball

Sist sesong dominerte lokale lag i de aldersbestemte seriene i fotball. Også i år hevder de seg godt, men er ikke like dominerende så langt.

Aller mest spenning er kanskje knyttet til 16-årsguttas 1. divisjon, men det avhenger av at GIF fortsetter seiersrekka. De har nemlig hele 12 poeng å plukke inn på Rælingen, men ingen av lagene har avgitt poeng så langt. GIF har fem strake seirer, men Rælingen har ni! Skulle lagene være like seiersvante utover kan serien bli avgjort på Marikollen 17. oktober.

Juniorer i tet

GIFs 2. lag leder ellers 3. divisjon blant 19-årsgutta. Med 24 poeng på ti kamper er de seks poeng foran Fjellhamars 3. lag, men sistnevnte har slått GIF og har to kamper mindre spilt.

I G19 1. divisjon kjemper GIF i første rekke om 3. plassen bak Eidsvold Turn på 19 og LSK 2 på 18 poeng. GIF har i likhet med Skedsmo og Fjellhamar 14 poeng.

Blant 13-årsgutta er 1. divisjon bare halvspilt, men GIF er nummer to med 13 poeng på seks kamper, to bak Rælingen. I 4. divisjon avd 1 i G13 har topplaget Aurskog/Finstadbru slått GIF 5-3 og Skjetten 2 5-4. GIF har igjen Skjetten 2, og resultatet der avgjør nok om de blir nr to eller tre. I G14 1. divisjon er GIF nr fire med 13 poeng på sju kamper. Fjellhamar har stukket fra, men ellers er det jevnt.

Kan avgjøres i siste runde

Nittedals 16-årsgutter leder 2. divisjon med 21 poeng etter åtte runder. Tapet kom mot GIFs 2. lag, som ligger nede på 8. plass. Skedsmo 2 og Enebakk er fem poeng bak NIL, men med en kamp mindre spilt. NIL har slått Skedsmo, mens de avslutter hjemme mot Enebakk i det som kan bli en avgjørende match 19. oktober.

I regional serie er NILs 15-årsjenter nr åtte av 12 lag med fire poeng etter seks kamper, mens de i 1. divisjon er ett av tre lag som kan ta 2. plassen bak Fjellhamar. Blant 13-årsjentene leder LSK 1. divisjon med fem strake seirer, mens NIL er nummer fire med 12 poeng på seks kamper etter tap for Ull/Kisa og LSK. Men de kan passere både Skedsmo og Ull/Kisa, som har 13 poeng på sju kamper. i J13 2. divisjon er NILs 2. lag med i kampen om 3. plassen bak Skjetten og Bjørkelangen. 1. divisjon i J14 er så vidt i gang, og NIL står med fire poeng på tre av åtte kamper og er nr fire. Lørenskog har ni poeng og full pott.

De eldste er best

Hakadals old-boys må ha hjelp av 4. plasserte Sørum til å vinne serien, men sikrer seg 2. plassen hvis de slår Fjellhamar hjemme på onsdag. Åkrene leder serien ett poeng foran Fjellhamar og HIL. Åkrene har slått begge, mens poengtapet kom i 8-8-matchen mot jumboen Sand, som kun står med det ene poenget.

HIL har også et J14-lag som med seier i en hengekamp kan avansere til 2. plass på tabellen i 2. divisjon. De står med 10 poeng på seks kamper i en jevn serie med 10 lag. Sørumsand leder med 15 poeng på sju kamper,

Seriefinale

Varpes beste lag i år er 13-årsgutta i 2. divisjon avdeling 1. De har to kamper igjen og kniver om serieseieren med tre andre lag. Lillestrøms 2. lag leder med 18 poeng, Varpe har 16 poeng, mens Raumnes/Årnes og Løvenstad har 16 og 15, R/Å med kun en kamp igjen. Varpe har slått Årnes og spilt uavgjort mot Løvenstad og har igjen LSK 2 borte i seriefinalen 10. oktober. Men først må Rælingen 2 slås hjemme på onsdag, mens LSK 2 tar imot Løvenstad.

OBOS Cup

I OBOS Cup er GIFs 13-årsgutter, samt NILs 14-årsgutter og jentelagene i J13, J15 og J17 fortsatt med. Kvartfinaler i cupen må være spilt innen 31. oktober, og semifinalene innen 14. november, mens finale helga blir 27.-28. november eller eventuelt 4.-5. desember.

Kommentarer til denne saken