Dette blir den første vise- og allsangkvelden på nærmere to år. Fredagens primus motor, Rune Winum, legger ikke skjul på at det føles godt å komme i gang, og endelig kunne synge for og med et publikum igjen.

– Vi synes det er veldig fint å få med noen nye, unge stemmer denne gangen i tillegg til en fin blanding av lokale utøvere med ulik bakgrunn. Nå gleder vi oss skikkelig, sier han.

Fra Teigen til Piaf

Det hele starter med en musikalsk hyllest til Jahn Teigen, der blant annet Inge Solli framfører en av tidenes norske Grand Prix-slagere. Trolig uten splitthopp …

Deretter kommer høydepunktene som perler på en snor – med alt fra mollstemte høstviser til mer fartsfylt musikk. Med allsanghefter på bordene kan de som vil stemme i hele veien.

Det aller meste er norske viser, signert av blant andre Anne Grete Preus, Bjørn Eidsvåg og Vamp, men publikum inviteres også på små musikalske reiser ut i verden. Blant annet i den vakre «Bésame Mucho» som fikk nytt liv i Stjernekamp forrige helg, og i en Piaf-tolkning med Siri B. Kvernbakken ved mikrofonen, et nummer som garantert vil bidra til kollektiv gåsehud.

Jubilerende duo

Blant de mest erfarne på scenen fredag hører så definitivt Vigdis M. Gjelsvik og Helene Jensen. Duoen har jubileum i år, da det er 30 år siden de begynte å opptre sammen. Helene & Vigdis har også vært faste bidragsytere på vise- og allsangkveldene gjennom alle år, og nå gleder damene seg til å framføre en ny avdeling med musikk og lyrikk i Lillesalen.

Dørene åpner klokka 18.30, og da blir det mulighet for å kjøpe litt å bite i og noe godt i glasset før musikken starter. Inntektene fra arrangementet går til Flammen-fondet, for utsmykking og utstyr i huset.