Gå til sidens hovedinnhold

Klar for junior-VM i Finland

Lars Agnar Hjelmeset fra GIF var selvskreven på laget til junior-VM i Finland i februar i likhet med erkerivalen Martin Kirkeberg Mørk fra Drammens Ballklubb. Sistnevnte har også fått med lillesøster Emma til jr-VM.

Begge er født i 2001, og har ikke uventet fått med seg jevngamle Jonas Vika fra MjøsSki og Edvard Sandvik fra Kjelsås til VM. De to siste plassene gikk til de ett år yngre tvillingene Aleksander og Nikolai Elde Holmboe fra Bærums Verk og Hauger.

Prestasjonene i foregående og inneværende sesong er vurdert, og løpere som behersker flere distanser er foretrukket i uttaket. Målsettingen er å være med å kjempe om medaljer på alle øvelser.

VM starter tirsdag 9. februar med klassisk sprint, og torsdag 11. februar er det 10 km fri teknikk. Lørdag 13. februar gås stafetten over 4 x 5 km, mens mesterskapet avsluttes søndag 14. februar med 30 km klassisk fellesstart.

Alle de fire uttatte 2001-løperne deltok i senior-NM på Lillehammer og spesielt på 10 km klassisk hevdet de seg med bravur. Der ble Jonas Vika nr 13, Martin Kirkeberg Mørk nr 16, Lars Agnar Hjelmeset nr 20 og Edvard Sandvik nr 26. På 15 km fri ble Martin nr 13, Lars nr 24 og Jonas nr 32. Lars var den eneste som gikk den klassiske sprinten, og etter 28. plass i prologen ble det 29. plass i finalerunden. Edvard var den eneste som gikk 30 km skiathlon, og han endte der på 34. plass.

I Hans Christer Holunds fravær på de to korte NM-distansene knivet Lars med Johan Tjelle om å bli beste nittedøl. På 10 km ble Lars nr 20 og Johan 22, mens Johan slo tilbake med 23. mot Lars’ 24. plass på 15 km.

Kommentarer til denne saken