Kirsti Bergstø får kamp om førsteplassen på SVs stortingsliste

KAMP OM FØRSTEPLASSEN: Nå nittedøl og SV-nestleder Kirsti Bergstø (nr. to fra venstre) får kamp av Sheida Sangtarash (helt til høyre)  om topp-plassen på partiets liste for Akershus til stortingsvalget 2021. Ellers på bildet ser vi SV-leder Audun Lysbakken (t.v.), Torgeir Knag Fylkesnes og Audun Herning.

KAMP OM FØRSTEPLASSEN: Nå nittedøl og SV-nestleder Kirsti Bergstø (nr. to fra venstre) får kamp av Sheida Sangtarash (helt til høyre) om topp-plassen på partiets liste for Akershus til stortingsvalget 2021. Ellers på bildet ser vi SV-leder Audun Lysbakken (t.v.), Torgeir Knag Fylkesnes og Audun Herning. Foto:

Av

SV-nestleder Kirsti Bergstø har sammen med samboeren gjort nittedøler av seg. Nå får hun kamp om plassen som partiets listetopp i valgkretsen Akershus før neste valg.

DEL

SV-nestleder Kirsti Bergstø er nominert på førsteplass på Akershus-lista til stortingsvalget i 2021, men hun får kamp av nummer to-nominerte Sheida Sangtarash.

Ifølge Klassekampen har Sangtarash fra Bærum lansert sitt kandidatur.

– Jeg vil ta denne kampen og ønsker å få tillit til å være Akershus' toppkandidat. Jeg er en godt etablert lokal kandidat som kjenner Akershus, sier hun.

Flyttet til Nittedal

I slutten av juni innstilte valgkomiteen Kirsti Bergstø på topp for SV i Akershus, hvor partiet i dag har én representant inne. Hun representerte Finnmark på Stortinget fra 2013 til 2017. Bergstø og samboeren har kjøpt seg bolig i Nittedal.

– En samlet nominasjonskomité kontaktet meg og sa at de ville at jeg skulle være Akershus' stortingskandidat. Etter en nøye vurdering, takket jeg ja til det, sier Bergstø til Klassekampen.

Har møtt på tinget

Sheida Sangtarash sitter i partiets arbeidsutvalg. Som nummer to på Akershus-lista for inneværende stortingsperiode har hun møtt som vararepresentant for Nicholas Wilkinson, som i 2018 ble blodforgiftet, fikk flere hjerneslag og havnet i koma. Wilkinson tar ikke gjenvalg.

Selv om Akershus ble en del av det nye storfylket Viken ved årsskiftet, er det gamle fylket fortsatt eget valgdistrikt.

Tidligere i år gikk flertallet i valglovutvalget inn for at valgdistriktene bør være de samme som de gamle fylkene. Det vil si at vi får 19 valgdistrikter fordelt på dagens 11 fylker.

(©NTB)

Artikkeltags