(Romerikes Blad)

Stjernesund sikret seg 6.-plassen etter å ha tapt duellen mot svenske Sara Hector i kvartfinalen. Den norske jenta måtte nøye seg om å kjempe om en plassering fra fem til åtte.

I første duell slo hun Federica Brignone fra Italia. Hun var 5/100 bak motstanderen etter den første duellen, men i den neste kjørte Brignone ut.

Da ble det kamp om 5.-6.-plass og Marta Bassino. Den italienske kjøreren hadde 1/100 sekund å gå på foran den siste duellen. Stjernesund var derimot sjanseløs i den neste og ble slått med 49/100.

En av to nordmenn i utslagsrundene

Nittedal-alpinisten leverte karrierebeste med 6. plass i Lech. Forrige vinter ble hun nummer 7, også det i paralell-slalåm. I storslalåm er hennes beste plassering 9. plass fra Sölden.

Stjernesund og Lysdahl var de eneste norske kvinnene som klarte å ta seg videre til utslagsrundene.

Stjernesund møtte Tina Robnik fra Slovenia i sin åttedelsfinale. Hun var 8/100 sekund langsommere fra rød løype, men den blå løypa var noe raskere i nedre del. Der var Stjernesund som ventet den raskeste av de to og avanserte til kvartfinale.

Lysdahl misset

Kristin Lysdahl møtte Elisa Mörzinger, men feilet halvveis i den blå løypa. Dermed fikk hun 0,5 sekunder å hente inn på motstanderen i den neste duellen. Hun klarte bare å ta inn 7/100 sekund og ble slått ut.

Kristina Riis-Johannessen var best av alle i den første kvalifiseringsomgangen, men kjørte ut i den andre. Dermed ble det ikke mer kjøring for henne.

Det ble det heller ikke på Maria Therese Tviberg. Hun endte på 45.-plass med 1,60 sekunder opp til beste kvalifiseringstid.

(©NTB)