Thea vant europacupen i storslalåm i 2018/19-sesongen og gjorde det skarpt i verdenscupen forrige vinter. Denne vinteren har hun også gjort det helt ok i storslalåm, men det er i slalåm hun har hatt solid framgang, selv om det ikke ble finaleomgang i St. Moritz, Zagreb og Flachau.

Snudde trenden

I starten av årets sesong slet Thea med å følge opp gode 1. omganger, men i Killington i USA klinka hun til med nest beste 2. omgangstid i slalåmrennet, bare slått av Nina Haver-Løseth. Hun kjørte seg da opp 16 plasser.

Også i de to neste storslalåmrennene gjorde hun sterke 2. omganger uten at det ble de mest framtredende plasseringene ut av det. Men i Courchevel var hun 4. raskest og i Lienz 7. best.

Revansjelysten

Sist ukes renn i Sestriere startet ikke så bra for Thea, ettersom hun kjørte ned til svakeste tid i 2. omgang og 30. plass i storslalåmrennet. Det var derfor ei revansjelysten jente som stod på startstreken søndag og fikk solid klaff.

Kvalifiseringen ble gjennomført med en runde i den blå og en i den røde løypa. Thea trivdes klart best i blå med en 10. plass, mens hun i den røde endte nede på 31. plass. Sammenlagt holdt det imidlertid til 22. beste totaltid og plass blant de 32 deltagerne i rennet.

Med 22. plass betød det at Thea i 16.delsfinalen skulle opp mot nummer 11 i kvaliken, Katharina Liensberger fra Østerrike. I første heat kjørte Thea ut i den røde løypa, og dermed måtte hun hente inn halvsekundet i det andre.

Det virket som en vanskelig oppgave, men Thea visste at hun hadde kjørt klart raskere i den blå løypa i kvaliken. Og hun klarte å innhente forspranget og gå videre med åtte hundredelers margin.

7. plass til slutt

Fra 8.delsfinalen og ut var det kun en sjanse for deltagerne. Thea slo ut Laura Pirovano fra italia med solide 28 hundredeler før Federica Brignone ble altfor sterk og vant kvarten med 48 hundredelers margin.

Dermed startet plasseringskjøringen, og Thea tapte først kampen om plassene 5-6 med en margin på ni hundredeler til Sofia Goggia. Men i kampen om 7. plassen slo hun Tina Robnik fra Slovenia med 17 hundredeler og sikret seg sin hittil beste plassering i verdenscupen.

Clara Direz fra Frankrike vant rennet. Hun slo ut Mikaela Shiffrin i 8.delsfinalen, og vinnertida hennes der var den aller raskeste tida i konkurransen.

Theas verdenscuprenn med poeng i år:

Storslalåm:

Sölden nr 20 (8 etter 1. omgang)

Killington nr 15 (12)

Courchevel nr 20 (29)

Lienz nr 19 (27)

Sestriere nr 30 (22)

Parallell storslalåm:

Sestriere nr 7 (22 i kvalik)

Slalåm:

Levi nr 21 (17)

Killington nr 12 (28)

Lienz nr 22 (26)