Gå til sidens hovedinnhold

Lørdag åpner de julerommet!

Artikkelen er over 3 år gammel

Lørdag og søndag er det julemarked på Gnisten. Og endelig kan folk få komme inn i julerommet.

– Ja veldig mange venter på at julerommet skal åpnes. Det gjør vi først på lørdag under julemarkedet. Det er jo så mye fint, som å være i en vanlig butikk. Mye nytt og, sier daglig leder for Gnisten, Aaste Føllesdal. Bråthen.

Hjemmeproduserte herligheter

Denne helgen blir det julemarked på Gnisten - både lørdag og søndag mellom tolv og tre.

– Det er veldig mange fine utstillere og masse fine ting. Her kan du komme og kjøpe julegaver du ikke finner noen andre steder.

I år er det i tillegg veldig mange utstillere. Hele 32 som selger sine hjemmeproduserte herligheter. Aaste lover stor variasjon.

– Det er lappeteknikk, duker og alle typer tekstiler. Det er mye forskjellige produkter og hjemmelagde ting.

Kjøp hjemmebaksten

I år er det ekstra stort utvalg av mat.

– Det blir honning og så er det jo kjekjøtt og skinn fra Glittre gård. Og det er mye bakst i år. Veldig mange kommer med hjemmelagde kaker. Vi har bakt mye sjøl vi og, bakst som vi selger i kafeen. Så i stedet for å ta julebaksten sjøl kan du bare kjøpe på Gnisten, sier hun.

Og kafeen er åpen. Der serveres det juletallerken med ribbe, pølse og medisterkake. Og riskrem til dessert.

– Og så er det vafler og kaffe selvfølgelig, kaker og annen juleinspirert mat.

Prutepriser på alt

I tillegg er det stort salg i butikken. Der er det julemarkeds- og prutepriser på alt, både oppe og nede. Og posesalg på klær, lover Føllesdal Bråthen.

– Hvordan er holdningen til å kjøpe brukt nå?

– Folk er veldig bevisste på gjenbruk om ombruk. Veldig fornøyd med å gå kjøpt brukte ting i stedet for å kjøpe nytt. Men det er en jo trend. Og her kan man kjøpe ting som nesten ikke er slitt. Det er nesten som nytt. Det sier jo litt om forbruket i Norge.

– Jeg kjøper nesten bare brukt sjøl. Syns jeg ting er fint er det det samme for meg hvor det kommer fra.

Fordel med mange messer

Også interessen for håndarbeid er stor understreker hun.

– Folk har strikket og laget ting, planlagt messe og er stolte av det de lager. Her koster det ingenting å være utstiller heller. Da får de jo den fortjenesten til seg selv. Det er bra.

Lørdag er det har Husflidslaget husflidsmesse og så er det Damemesse samtdig.

– Jeg tenker det er en fordel. Da kan folk gå fra den ene til den andre. Man bruker ikke tre timer inne på et julemarked heller. Men det pleier å være helt fullt både lørdag og søndag. Mye folk og mye glede. Foler så fornøyde at. Og så er det gløgg og pepperkaker til alle.

Kommentarer til denne saken