Gå til sidens hovedinnhold

Jernmannen fra Gjelleråsen tatt ut til junior-VM i alpint

Artikkelen er over 1 år gammel

Jonas Buer fra Gjelleråsen representerer Hakadal og går på skigymnas i Oppdal. Nå er et av sesongens uttalte mål nådd, da han er tatt ut til den norske troppen som skal til junior-VM i Narvik.

Atle Lie McGrath og Kaja Norbye fronter den norske troppen til junior-VM i alpint som avholdes i Narvik i mars.

McGrath står så langt med to seire, åtte andreplasser og én tredjeplass i europacupen. Nå skal Bærum-utøveren kjempe om edelt metall i junior-VM.

19-åringen sikret seg ni verdenscuppoeng da han ble nummer 22 i slalåmrennet i Kitzbühel i slutten av januar.

Kasper Kindem (Ready), Markus Nordgård Fossland (Stjørdals-Blink), Alexander Steen Olsen (Kjelsås), Halvor Hilde Gunleiksrud (Stjørdals-Blink), Vilhelm Normannseth (Heming), Oskar Zimmer (Ingierkollen) og Jonas Buer (Hakadal) er de øvrige mannlige, norske utøverne.

Les også

Jernmann fra Gjelleråsen vil til VM

Også Kaja Norbye er klar for mesterskapet i Nord-Norge. 20-åringen har deltatt i flere verdenscuprenn og står med 38 poeng i sammendraget.

Uttatt er også Marte Monsen (Aron), Andrine Mårstøl (Haugen), Hannah Sæthereng (Harestua), Mariel Kufaas (Tromsø), Blanca Westhoff Bakke (Heming) og Inni Holm Wembstad (Asker).

Årets junior-VM arrangeres i Narvik mellom 5. og 14. mars. Forrige gang Norge arrangerte junior-VM i alpint, var på Hafjell i 2015.

I november ble det klart at Norges Skiforbund gikk inn for Narvik som vertsby i søknaden om VM i alpint på norsk jord i 2027.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken