Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg blir rett og slett mer trygg og utadvendt av å være med i Trollskogen

Artikkelen er over 2 år gammel

Med Trollskogen teater får de unge både skuespillerskills og styrket selvfølelse. Nå er de klare med ny forestilling. Torsdag 4. april er det premiere!

Dyrelyder prøves og perfeksjoneres. Det listes og det luskes over scenegulvet. Et kreativt kaos utfolder seg når 65 barn og unge i alderen sju til 21 har tatt bolig i Kulturhuset Flammen. Et langt teaterår i gymsalen på Ulverud skole går inn i en ny avgjørende fase med sluttøvelser før det er klart for årets hovedforestilling: Rudyard Kiplings «Jungelboken».

– Fantastisk herlig å holde på

Klokka kryper mot ni på en helt vanlig mandagskveld, men entusiasmen er fremdeles til å ta og føle på hos både små og store. Man skulle ikke tro at hun har gjort dette siden før noen av foreldrene (!) til dagens skuespillere ble født – men det har hun, altså. Mona Danielsen, teaterentusiast og trollmor siden 1983, medaljert av både konge og kommune, tar en god jafs av en hjemmesmurt baguett og svarer på nok et spørsmål fra en skuespiller in spe før hun ser litt kjapt tilbake:

– Jeg synes jo det er så fantastisk herlig å holde på med barna og de unge, sprudler hun på spørsmål om hvorfor hun fortsatt holder på. – De unge viser en sånn energi, og den mestringsfølelsen og selvtilliten og gleden de har ved å spille teater…! Det er som er det viktigste.

– Blir trygg og utadvent av Trollskogen

Andrine Nilsson er 16 år, har tilbrakt over halve livet i Trollskogen, og kan ikke få fullrost miljøet.

– Mona og instruktørene er åpne for at vi får prøve, eksperimentere og feile. Ved at vi er med å skape rollen selv, gjør det oss veldig trygge når vi står på scenen. Den tryggheten tar jeg også med meg ut i det vanlige livet, i møte med andre mennesker. Jeg blir rett og slett mer trygg og utadvendt ved å være med i Trollskogen.

Viktig med respekt

For Adrian på ni er dette den tredje oppsetningen han er med på.

–Så jeg er ganske erfaren, jeg kan det å stå på scenen. Og det betyr at man må gjøre det man skal, ellers går det kryssogball i alt for de andre også.

Han føler seg fri på scenen, og synes egentlig ikke det er så skummelt selv om det er mye folk.

– Men hvis du synes det er skummelt, så tenk at du ikke er der; på scenen, altså. Da går det kjempefint. Også er det viktig å ha respekt for de andre på scenen.

Jubileumsforestilling

Det er i år 125 år siden Rudyard Kipling ga ut Jungelboken, med blant annet historien om Mowgli som ble oppfostret av ulver i den indiske jungelen. Kipling hadde selv bodd i India som barn og hentet inspirasjon fra denne tiden da han skapte sitt magiske univers med talende dyr og medrivende beretninger om Mowglis opplevelser.

Rollen som Mowgli i Trollskogens oppsetning spilles av Sondre Eckhoff (13) som har store roller bak seg både i Oliver og Peter Pan.

– Det blir en bra oppsetning, med både sprell, serious og slåsskamper; variasjon på hva som skjer. Det betyr jo også at vi får prøvd oss på mye som skuespillere. Håper mange kommer og ser oss!

Fakta:

  • Jungelboken er den 37. forestillingen Trollskogen teater setter opp, og det faktisk for tredje gang. Denne gangen med nyskrevet musikk av nittedalskomponisten David Grant, og regissert av Lisbeth Rønning
  • Premieren er i Kulturverket Flammen torsdag 4. april og det går forestillinger fredag 5. til søndag 7. april
  • Tekstene er skrevet av David Grant og Henriette Elnes Vonen; sistnevnte er også repetitør.
  • I forestillingen er det i bruk over 100 kostymer og 25 apemasker, i tillegg til en full kulissepark; alt laget av foreldrene.
  • Billetter får man på www.flammen.no

Kommentarer til denne saken