Jeanette Christiansen (26), kommer fra Nittedal og husker en barndom fylt med skiturer rundt i Bjønndalen i Nittedal.

Hun studerer for tiden medier og kommunikasjon på OsloMet, og skal i tre måneder ha praksis i Holmenkollen, ifølge en pressemelding sendt ut av Holmenkollen skifestival.

Christiansen har vokst opp med skiturer, i hovedsak langrenn.

Var mye ute

– Mamma ønsket alltid at vi skulle være så mye ute som mulig og vi sto ofte på langrenn i Bjønndalen. Jeg er veldig takknemlig for at jeg vokse opp så nært skogen og naturen. Jeg har flere gode venner som er fra Nittedal som også elsker langrenn, sier hun.

Jeanette var også på Holmenkollen Skifestival flere ganger da hun var liten.

– Jeg husker spesielt et godt minne fra da jeg var rundt 7 år og skulle delta i et skirenn. Plutselig sa mamma at vi skulle ta et bilde med en skiløper, så jeg stilte meg opp. Jeg visste ikke da at den mannen jeg skulle ta bilde med var Bjørn Dæhlie.

For barn og unge

Holmenkollen Skifestival er en festival som passer for både barn, ungdom og voksne og Jeanette gleder seg til å kunne dele spennende innhold om festivalen.

– Jeg gleder meg kanskje mest til å se på skiskyting og barneskirennet, hvor jeg håper at barn kan få en like stor skiglede som jeg fikk som barn her. Også hadde det jo vært utrolig kult å møte noen av utøverne som skal gå i år da.

– Det er helt konge å få Jeanette opp i Kollen. Hun har masse gode ideer og vi trenger unge, flinke folk som kan vise ungdommen hva vi har å by på her oppe, sier kommunikasjonsansvarlig i Holmenkollen Skifestival, Martin Giæver.

Verdenscuprenn

Den årlige folkefesten i Holmenkollen arrangeres hver vinter med verdenscuprenn i langrenn, hopp og kombinert, samt verdenscupen i skiskyting – en folkefest som trekker titusenvis av skientusiaster til stadion og ut i løypene.

I tillegg arrangeres rulleskirennet Skishow om sommeren.

Holmenkollen Skifestival er eid av Norges Skiforbund og Norges Skiskytterforbund