Gå til sidens hovedinnhold

Jakter ungdom til å drive TikTok-kontoen til biblioteket

Nittedal bibliotek er på jakt etter ungdommer som via videoer kan inspirere andre ungdommer til å bruke biblioteket. Rent konkret handler det om å lage videoer for TikTok og YouTube, og videoene publiseres i bibliotekets egne kanaler.

– Bakgrunnen for satsingen er at Nittedal bibliotek har mottatt prosjektmidler fra Nasjonalbiblioteket for 2021 til aktiv formidling for ungdommer. Vi ønsker derfor å ansette ungdommer som SoMe-medarbeidere på biblioteket, forteller Elise Salmi, bibliotekets ansvarlige for sosiale medier.

– Vi er på jakt etter ungdom mellom 15 og 18 år som er glad i bøker og vant med å vise seg fram på sosiale medier. Arbeidet består hovedsakelig i å drifte bibliotekets TikTok-konto gjennom 2021, i samarbeid med oss på biblioteket. Dette må jo være drømmejobben for mange unge TikTok-spirer, mener hun. Men ungdommene kan også få andre arbeidsoppgaver, som å lage innhold til Instagram og YouTube.

– Det kan være aktuelt å ansette flere personer i prosjektperioden, så gå gjerne sammen med noen venner du jobber godt sammen med. Det forventes at du kommer med egne ideer til hva som kan formidles og hvordan, og vi vil ha jevnlige møter der vi utveksler ideer, opplyser Salmi.

Arbeidsmengden er fra to til fire timer i uka, og det gis timelønn etter avtale. Biblioteket ønsker at søkere sender inn en TikTok-video der de presenterer sin favorittbok. Salmi legger til at søkere i skolepliktig alder må ha skriftlig samtykke fra en foresatt. Søknadsfristen er 15. februar.

Kommentarer til denne saken