Søndag starter Norway Cup, men denne uka er det danskene som har avviklet sin store fotballturnering. Fem lag fra bygda tok turen til Hjørring, fire fra GIF og ett fra NIL.

B-finale for NIL

Nittedals 14-årsjenter ble nummer fire i den innledende pulja etter tap for Viking (0-1) og danske Amager (0-2), uavgjort (0-0) mot Flint og seier (2-0) over Askers 2. lag. I B-sluttspillet gikk det bedre for jentene, som slo Holmens 2. lag 3-0 i åttendedelen og HamKam 3-0 i kvarten. I semifinalen ble det 2-1 over Holmens 1. lag, og dermed var laget i finalen.

Der ventet Flint, som rotet vekk en A-puljeplass med 2-2 mot Askers 2. lag etter å ha slått Amager 1-0. Tønsberg-laget vant sine kamper i B-sluttspillet med klar margin, og også i finalen mot NIL ble det såpass klar seier som 3-n0. Men fint for NIL-jentene å komme helt til B-finalen.

– I pulja til jentene kom to av lagene til semifinale i A-sluttspillet, mens de to andre spilte B-finale. Med andre ord en vanvittig sterk pulje. Laget var sterkt preget av skader på tampen og gjorde en heltemodig innsats, sier Silje Sjølli.

A-kvart for GIF

GIFs 13-årsgutter har imponert i den hjemlige serien, og det var ikke uventet at det var de som klarte å kvalifisere seg til A-sluttspillet. De slo danske Skibsby-Højene 1-0 og færøyiske Havnar Boltfelag 3-2 før det ble 1-1 mot Madla i puljefinalen. Madla vant pulja på bedre målforskjell. I 16.delsfinalen i A-sluttspillet slo GIF Tollnes 2-1 og i 8.delen ble det hele 4-0 over Bjargs 2. lag. I kvartfinalen ble det imidlertid stopp mot Viking med 0-1.

GIFs 2. lag i samme klasse tapte innledningsvis mot Vikings 2. lag (0-5), Eidanger (1-2) og Hirtshals (0-4), men i B-sluttspillet ble det seier i 16.delen mot Korsvoll (1-0) og i 8.delen mot Stryn (2-1) før tyske Stadtlohn ble for sterke i kvarten (1-4).

Målforskjellen unna

I 14-årsklassen var GIF bare målforskjellen unna A-sluttspillet etter 7-1 over Flints 2. lag, 0-0 mot meksikanske Cracks og tap 1-4 for Austrått. I B-sluttspillet vant de 2-1 over Midtbygden i 16.delen og 6-4 over Hasle/Løren i 8.delen før det ble stopp mot Fjellhamar med 0-2 i kvarten.

14-årsguttas 7’erlag fikk kjørt seg i Danmark og lyktes dessverre ikke å score. Det ble stygge sifre både mot Mandalskameratene (0-7), nepalske Goals Football Academy (0-8) og palestinske Canaan Football Club (0-8), men uansett er det gøy å møte andre lag enn hjemme.

I B-sluttspillet ble det stopp med 0-3 mot Våganes i kvarten.