To parkerings-fluer i en smekk

HASTER. Å planlegge parkeringsplasser samtidig med Slattumhallen er det eneste fornuftige, mener Ole-Erik Yrvin. Parkeringsplassene kommer bak den eksisterende innfartsparkeringen her.

HASTER. Å planlegge parkeringsplasser samtidig med Slattumhallen er det eneste fornuftige, mener Ole-Erik Yrvin. Parkeringsplassene kommer bak den eksisterende innfartsparkeringen her. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Parkeringsplassen til Slattumhallen kan gi sårt tiltrengt innfartsparkering, mener Ole-Erik Yrvin. En lystavle som forteller om ledige plasser på Hvam vil han også ha.

DEL

– Det trengs innfartsparkeringer nå. Parkeringssituasjonen er akutt. Så akutt i hele kommunen at det kan ikke bli bygd fort nok, sier Ole-Erik Yrvin og stiller seg helt bak bussjåfør Jan Arild Gjengstø sitt innspill i høstferien.

Trippelvinn

Og idrettsrådet har kanskje allerede kommet med en løsning tror han. I søknaden til kommunen ber de om en parkeringsplass til Slattumhallen, rett i bakkant av den som allerede ligger her. Det kan gi over 24 ny plasser tror Yrvin.

– Det er en vinn vinn sak - nei en trippelvinn sak. Slattumhallen sender et kraftig signal om at det trengs flere parkeringsplasser. Og så kan pendleren bruke dem på dagtid. Det er all grunn til å følge opp forlaget fra idrettsrådet, mener han.

Usedvanlig intelligent

– Parkeringsplasser her er en særdeles god ting. Spesielt for småbarnsfamilierDa kan de får tidsbudsjettene til å gå opp. Det er dem jeg er mest bekymret for. Vi har veldig mange barnefamilier i bygda, sier Yrvin.

– Når Nittedal må lage en plan for Slattumhallen er det usedvanlig intelligent om de ser på parkeringen samtidig. Da slå man to fluer i en smekk, med én prosess i stedt for to.

Innfartsparkering er det midler for i fylkeskommunen.

– Og de som har ferdige planer kommer først i køen. Jo fortere de får laget planer for både hall og parkering jo fortere er innfartsparkeringen på plass.

Varseltavle om Hvam

Allerede 8. januar ble innfartsparkering tatt opp i kommunestyret.

En rekke punkter ble sendt videre til fylkeskommunen. Dem kommer det svar på om noen uker, når samferdselsbudsjettet der er klart.

- Kan bygging av 20 plasser på Slattum forseres, i stedet for å bygges i 2020.

- Kan man vurdere innfartsparkering på Kjul og Skillebekk.

- Kan det settes opp en elektronisk varseltavle ved Hagantunnellen sydover med hvor mange ledige plasser det er på Hvam.

Aller enklest

En varseltavle er det aller enkleste mener Yrvin.

– Det er jo ingen vits i å sende folk ned hvis de ikke vet at det er parkering. De bør få en reell beskjed. En lystavle er enkle greier, slett ikke rakettforskning.

De to innfartsparkeringene på Hvam, 100 plasser ved Olavsgaard Hotell og 300 ved Plantasjen, er gratis for reisende med Ruter, og for dem som samkjører videre.

Gratis å parkere på Hvam

Hvam et bra tips

– I rushen går jo bussen inn til Helsfyr hele tiden. Da kan du ta T-banen til sentrum hvert tredje minutt. Flere går faktisk av busser her, for å slippe å stå i kø i buss. Det er jo kaotiske tilstander rundt Bussterminalen, sier Yrvin, som tror Hvam kan være et bra tips for pendlere herfra.

Men da er det greit med lystavle, så man vet. Han tror også det kan bli mange fler plasser ved Plantasjen. Et volum vi ikke kan konkurrere mot her i Nittedal.

Tror ikke bompenger virker

De planlagte parkeringsplassene på jordet ved rådhuset, som blir et behov når helsehuset kommer kan også brukes som innfartsparkering, mener Yrvin.

Han syns bompengene blir verre og verre, og tror ikke

økte bompenger er noen snarvei til mindre biltrafikk.

– Jeg har mer tro på å fjerne fler parkeringsplasser i Oslo eller gjøre det enda dyrere å parkere. Jeg kan jo selvsagt ta feil. Innfartsparkeringer må løses okke som.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken