Samarbeider om jentesatsning i innebandy

KLUBBSAMARBEID: Stella Beckstrøm fra Nittedal Wolves, Lara Mikalsen fra GIF Fighters og Elida Stumo Sande fra HIL Hurricanes gleder seg alle til Jente-Camp i høstferien.

KLUBBSAMARBEID: Stella Beckstrøm fra Nittedal Wolves, Lara Mikalsen fra GIF Fighters og Elida Stumo Sande fra HIL Hurricanes gleder seg alle til Jente-Camp i høstferien. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Innebandygruppene i Nittedal – GIF Fighters, NIL Wolves og HIL Hurricanes – har startet en felles satsning på jenter.

DEL

Målet med satsningen er å øke jenterekrutteringen, beholde jentene lengre, øke ferdighetene hos jentene og styrke samarbeidet mellom innebandyklubbene i Nittedal på jentesiden. Det er et historisk samarbeid. Klubbene har ikke tidligere samarbeidet og det er trolig første gang i Norge at tre innebandyklubber samarbeider på denne måten.

Basert på medlemsantall er klubbene i Nittedal blant de beste i innebandy-Norge når det gjelder jenteandel i klubbene, men klubbene ser den samme trenden som observeres i resten av landet – det er sviktende rekruttering i de yngste jenteklassene.

Denne trenden ønsker klubbene å gjøre noe med, så de inviterer alle bygdas jenter til en egen Jente-Camp i høstferien. Prosjektet følges spent fra Oslo og Akershus bandyregion, da de fleste klubber i regionen sliter med de samme utfordringene og ser på prosjektet i Nittedal som en spennende pilot.

Det sosiale avgjør

– For jentene kan det se ut som at det sosiale med lagspill er viktig. Det betyr mye hvilke andre jenter som er der. Godt sosialt miljø er alfa og omega, sier Ingvild Ruud, jenteansvarlig i GIF Fighters.

– Som fleridrettslag ser vi en stor overføringsverdi mellom fotball og innebandy, spesielt ser vi at innebandyspillerne blir gode på spilleforståelse og samspill, og de blir tøffere og hardtarbeidende. Vår erfaring er at de fleste jentene elsker innebandy når det sosiale miljøet er på plass, supplerer leder i HIL Hurricanes, Ingebjørg Skjelvik.

Klubbene kommer derfor til å fokusere mye på å lage gode sosiale miljøer, ikke bare i hver enkelt klubb, men også på tvers av klubbene. Innebandygruppene tror på allsidighet. Det kommer selvsagt til å være mye innebandy på Jente-Campen. I tillegg er det inngått et samarbeid med Danseverket som vil lede noen danseøkter.

Innebandyøktene blir ledet av spillere fra seniorkvinnelagene til klubbene, med eliteseriespillerne til GIF Fighters i front. De kommer også til å hente inn landslagsspillere til å lede noen økter, vise frem triks, ferdigheter og ikke minst være forbilder.

Felles trening

I desember spiller det norske kvinnelandslaget VM i Sveits. I den forbindelse kommer klubbene til å arrangere en felles trenings- og motivasjonssamling. Da blir det felles trening i Rotneshallen med påfølgende sosial samling og åpningskampen til Norge på storskjerm. Er vi heldig vil jentene se igjen noen av landslagsspillerne de møtte på Jente-Camp i høstferien.

Klubbene har også egne jenteprosjekter for å gi jentene et godt tilbud i lokal klubb etter Jente-Camp.

– Nittedal Wolves kommer til å arrangere “Åpen hall - kom og prøv innebandy” tirsdag 8. oktober., forteller Lars Dahl Friestad, jenteansvarlig i Nittedal Wolves. – Da kommer vi til å sette alt kruttet vi har på at alle bygdas unge jenter kommer i hallen. Er det en gang vi skal lokke, motivere og invitere jenter til å prøve innebandy er det denne dagen.

– Til det trenger vi hjelp til å fylle hallen av alle som heier på Wolves. Vi er fortsatt på planleggingsstadiet, men vi vet allerede at det blir en trening med noe ekstra. Eksempelvis musikk, speedshoot, konkurranser med premier og eldre jenter med som forbilder.

Påmeldingen åpnet

Klubbene har åpnet for påmelding til Campen. De anbefaler alle jenter som har lyst til å prøve innebandy til å være raske til å melde seg på, da det kun er 100 plasser tilgjengelig. Klubbene låner Nittedal Wolves sitt motto "Alle skal med".

De har fått SparebankStiftelsen Jevnaker, Lunner og Nittedal med på laget, slik at de kan tilby Jente-Campen til en svært billig og subsidiert pris. Så det vil være lite behov for å investere i nytt sportsutstyr. Alt jentene trenger er innesko og gymtøy, resten av utstyret får de låne av klubbene.

Artikkeltags