Distansen var 750 meter og stilarten fri teknikk. I prologen var det full guffe for jentene, som går i 13-årsklassen. I kvartfinalen og semifinalen lekte NIL-jentene med konkurrentene og gikk sammen over målstreken. Men i finalen måtte de legge alt vennskap til side og bli konkurrenter igjen. Da var Ingrid sterkest, og dermed tok hun sitt tredje KM-gull. Fra før av har hun gull i fristil og klassisk. Erle har bronse i fristil fra før. Ingeborg Jacobsen fra GIF kom til semien og ble nr 11 i J13. I J14 kom Elle Bekkedal fra HIL til semien og ble nr 12.

I guttas 13-årsklasse vant Iven Bergersen fra Rælingen foran Lars Nordbø fra Asker, mens Ask Fjøsne-Hexeberg fra NIL tok bronse. Ask ledet lenge over Nordbø på oppløpet, men ble tatt igjen rett før målstreken. Likevel en sterk prestasjon av Ask, som fra før av har sølv på fristil og i stafett i KM. Eric Haugen Grønvold tok seg også til finalen, men fikk det ikke til å stemme og ble nummer seks. Embrik Nordset røk ut i semifinalen og ble nummer ni totalt. I G14 var det GIF-gutta Kilian Köhler-Olsen og Birk Bakke Sundnes som kom til semien. De ble nummer sju og 11 til slutt.

I J16 kom Nora Heuer Thorstensen fra GIF til finalen og ble nummer fire. I G15 kom Per Runde Rønning fra GIF til semien, men endte på 12. plass I G16 røk Mats Daviknes-Andreassen ut i semifinalen og ble nummer sju, men tre bygdeløpere kvalifiserte seg for finalen. Der ble det 2. plass til Benjamin Røssum Jensen fra HIL, mens GIF-gutta Mathias Heuer Thorstensen og Fredrik Nilssen tok 5. og 6. plass.