Varingen snakker med Isebakke i forbindelse med at det rundt klokka 14 lørdag ettermiddag ble meldt om en sotbrann i Skyttakroken. En nabo hadde sett flammer over hustaket, og ringte inn en bekymringsmelding. Mannskap fra brannvesenet dro ut for å sjekke, men kunne melde om at alt var under kontroll et kvarter senere.

– Årsaken kan muligens være at det er fyrt opp i et ildsted det er lenge siden har vært brukt. Trekken i pipa kan også ha hatt betydning, sier Isebakke. Feier er bestilt for å sjekke ildstedet.

Generelt oppfordrer Isebakke folk til å være til stede der det fyres og å sørge for at de har god tid i jula. Kombinasjonen ribbesteking og kirkebesøk er for eksempel ikke å anbefale.

– Apropos fyring i ovnen, så er det kun tørr småved, briketter og god trekk som gjelder. Papiret julegavene er pakket inn i har ingen ting i ovnen å gjøre. Hvis man kapper av greinene på juletreet for å gjøre det enklere å få det ut, så skal heller ikke disse greinene i ovnen, påpeker han.

Nordmenn er ellers verdensmestere i å fyre opp telys og stearinlys, og man skal ikke ta fra folk kosen. Men blås ut lysene hvis du forlater rommet, er oppfordringen fra brannvesenet.