Gå til sidens hovedinnhold

Hyller Jussi i klassiker

Artikkelen er over 1 år gammel

Tirsdagskvelden i Flammen er dedikert Jussi Bjørlings liv og karriere. På scenen står sanger og forteller Johan Christer Novsjø og pianist Dan Lindén.

For 60 år siden mistet verden den berømte svenske tenoren Jussi Bjørling. Dette markeres i «Jussi i våre hjerter» 22. september. – Velkommen til en ny klassiker i Flammen, til småbord og storslått musikk, arier og artigheter, humor og alvor fra et kort, men innholdsrikt sangerliv, sier kulturhusleder Mariann Torsvik.

Jussi, livet og musikken

Johan Christer Novsjø er arkitekten bak denne konserten til minne om den lille mannen med den store stemmen. Han vil synge noen av de mest elskede ariene og sangene fra Jussi Bjørlings karriere. Spennende, humoristiske og rørende historier fra Jussis liv og karriere danner rammen rundt den musikalske reisen. Den strålende, svenske pianisten Dan Lindén akkompagnerer «Jussi» på flygel.

Johan Christer Novsjø er opprinnelig fra Tønsberg, og han har jobbet med musikk og musikkteater siden han var ni år gammel. Repertoaret spenner fra opera til viser og pop. Han har hatt en rekke store musikalroller, tv-opptredener og vært ansatt ved Den Norske Opera. I 2006 vant han, som første norske sanger noensinne, den presitisjetunge Taube-prisen.

Kombinasjonen av stemmeprakt og fomidlingsevne har gjort Johan Christer Novsjø til en ettertraktet sanger over store deler av verden. Det kommersielle gjennombruddet kom i 2010, da han som medlem av trioen Eclipse signerte med Sony Music, og turnerte i USA, Sør-Amerika og Europa.

Kommentarer til denne saken