Dermed tar laget ferie med fire poengs forsprang til drammenslaget og fem til Fløya og Lørenskog.

Allerede etter åtte minutter ga Walid Khris GIF ledelsen, og den holdt de på gjennom første omgang. Fem minutter etter pause utlignet hjemmelaget, men så pådro de seg tre gule kort på kort tid, og etter kvarteret av 2. omgang fikk GIF straffe.

Etter et frispark blåste dommeren og pekte på merket. Hjemmelaget var mildt sagt uenig i at dytten på Tallak Bright-Taylor kvalifiserte til 11-meter, men Strahinja Latkovic var sikkerheten selv og satte 2-1. Snaut ti minutter før slutt leverte GIF en flott kontring og Walid Khris satte ballen i mål, men dessverre var han noen få centimeter i offside.

I stedet fikk Godset trille ball i GIF-feltet idet klokka passerte 90 minutter, og det endte med at de utlignet. Men så rotet hjemmelaget det skikkelig til. Midtstopperen skulle spille tilbake til keeper, som var på vei i motsatt retning. Ballen hadde ikke fart nok til at det ble selvmål, men da Godsets keeper plukket opp kula blåste dommeren.

Han oppfattet det som tilbakespill og ga GIF indirekte frispark på femmeteren. Ballen ble sendt på tvers, og der hamret Emil Åkvåg inn seiersmålet. Stemningen i GIF-leiren etter kampen var høy, mens hjemmelaget var rasende på dommeren og treneren pådro seg gult kort.

GIF har nå spillefri fram til 25. juli. Da kommer Lillestrøms 2. lag på besøk i det som er vårsesongens siste kamp.

Samme dag skal Godset 2 nordover for å møte Tromsø 2. Dagen før tar Fløya imot Fu/Vo, mens Lørenskog skal til Bossekop.

Se opptaket fra kampen: