Se opp for Marsj-deltagere på Romeriksåsen lørdag

FULLT I LØYPENE: I år går Holmenkollmarsjen på Romeriksåsen. Skiforeningen vil på den ene siden gjerne ha tilskuere, men på den annen side advarer de folk mot å gå i løypene mens deltagerne passerer.

FULLT I LØYPENE: I år går Holmenkollmarsjen på Romeriksåsen. Skiforeningen vil på den ene siden gjerne ha tilskuere, men på den annen side advarer de folk mot å gå i løypene mens deltagerne passerer. Foto:

Manglende snø i Oslo-området gjør at hele Holmenkollmarsjen i år foregår på Romeriksåsen, med start og mål på Brovoll lørdag.

DEL

– Vi forventer opp mot 2.000 deltakere, så det blir mye liv i skiløypene som går ut fra Brovoll, sier prosjektleder for Holmenkollmarsjen, Lars Amund Toftegaard.

Hele marsjen blir på 43 km og halvmarsjen på 26,5 km. Første start er halv ti og siste kl 10.50 på den lengste distansen, mens de som går halve distansen starter mellom klokka 11 og 11.50.

De raskeste løperne vil ha passert Sjonken klokka 12, så Toftegaard oppfordrer folk til å vente litt med turen denne dagen. I tillegg er det viktig at man følger fartsretningen.

– Generelt gjennom hele dagen må man være oppmerksom på raske skiløpere. Både på Brovoll og ved Råsjøkrysset vil det være mye trafikk, og det anbefales ikke å starte skituren her.

– Vi ønsker at denne dagen skal bli en positiv opplevelse for alle, men det er viktig at skiløpere følger noen forholdsregler. Svartbekken og Mylla er gode alternativer til hvor du kan starte skituren i stedet på lørdag, sier Toftegaard.

Samtidig synes han det hadde vært veldig moro dersom det kommer publikum langs løypa! – Det er veldig gøy for løperne med heiarop fra sidelinja, bekrefter han, men samtidig er det viktig at folk tar hensyn til Marsj-deltagerne og ikke hindrer dem.

Artikkeltags