Andre helga i september blir det matfestival på torget utenfor Mosenteret og i Flammen, og planlegginga er i full gang.

– Tirsdag 25. mai klokka 18.00 inviterer vi alle interesserte utstillere til et oppstart- og informasjonsmøte i Flammen, sier prosjektleder Heidi Lyngstad i Nittedal Rotaryklubb.

Flere av bygdas bønder har allerede meldt seg på festivalen med sine produkter til salgs i bodene på torget. Av bygdas mange lag og foreninger kommer blant annet Wild Nittedal, som er ungdomsgruppa til Nittedal og Hakadal Skog-, Jakt- og Fiskeforening. De skal vise hvordan man kan gjøre turmaten mer spennende.

Flere restauranter er i gang med planlegging av hva de skal servere. Lørdag planlegges også en «smaksmesse» i Flammen, skriver arrangørene i ei pressemelding.

– Nå begynner festivalen å ta form, og det kommer til å bli et fantastisk arrangement. Det er så gøy å kunne fortelle om dette, og vise frem logoen som viser den grønne bygda vår med tårnet i Varingskollen i horisonten, forteller Lyngstad:

– Vi har blitt møtt med mye entusiasme, og responsen fra utstillere har vært veldig positiv. Vi merker godt at folk er underernært på at det skjer noe hyggelig ute i offentligheten igjen.

Nittedal Sjokoladefabrikk var en av de første som sa ja.

– Vi trengte ikke betenkningstid for å si ja til dette. Veldig bra at noen går i bresjen for et slikt lokalt arrangement, og at vi får mulighet til å vise frem skikkelig god og bærekraftig sjokolade, sier Bjarne Nielsen fra Nittedal sjokoladefabrikk i pressemeldinga.

Bodene på torget begynner å fylles opp, men det er fremdeles plass til flere utstillere, både de som selger produkter man kan ta med hjem og de som selger mat og drikke man kan nyte ved småbordene i midten av festivalplassen, melder arrangørene.

Nittedal matfestival

• Når: Blir arrangert fredag 10. og lørdag 11. september 2021.

• Hvor: På Prøysentorget og i Flammen.

• For hvem: Alle innbyggere i Nittedal.

• Av hvem: Nittedal Rotaryklubb i samarbeid med Mosenteret.