Seks kjente idrettsprofiler og barna deres, som også er toppidrettsutøvere, skal konkurrere sammen om familiens ære gjennom åtte program. Alle deltakerne er med gjennom samtlige episoder, til vinnerne kåres blant tre finalepar i siste program. Alpinlegenden Kjetil André Aamodt er programleder. «Familiens ære» ble spilt inn på våren og forsommeren 2020.

De seks idrettsfamiliene gir oss et nært og eksklusivt innblikk i livet på hjemmebane. Samtidig utfordrer de hverandre i ulike konkurranser på noen av Norges største sportsarenaer.

Første episode sparkes i gang i ærverdige Holmenkollen. Her skal deltagerne konkurrere både med gevær og i luftige svev på Oslos tak. Vi blir også med hjem til familien Svele på Furnes og familien Maaseide i Stavanger. I senere episoder skal vi til idrettsarenaer som Bislet stadion, Ullevål stadion, skihallen Snø, Frognerbadet og Frogner stadion.

Deltagerne er Team Hjelmeset: langrennsløperne Lars Agnar (18) og Odd-Bjørn (48), Team Thoresen: ishockeyspillerne Patrick (36) og Petter (58), Team Svele: håndballspillerne Mia (18) og Bent (58), Team Maaseide: volleyballspillerne Birgitte (17) og Bjørn (51), Team Haltvik: håndballspillerne Katinka (28) og Trine (55) og Team Hattestad med håndballspiller Julie (18) og friidrettsutøver Trine (53), som også spilte håndball.