Gå til sidens hovedinnhold

Hegstad Krüger knuste konkurrentene i Davos etter monsterløp

Simen Hegstad Krüger vant sin annen 15 kilometer i fri teknikk i verdenscupen for sesongen. Han lekte med konkurrentene i Davos søndag.

Krüger vant den siste 15 kilometeren som gikk på hjemmebane i Lillehammer for en uke siden, og han fikk god fart på skiene også i Davos. Han satte tidlig opp en god fart og fortsatte å øke til konkurrentene i løypa.

Til slutt kunne han kontrollere inn seieren.

– I dag var det en ekstremt god dag. Det er ikke hver dag man har en så god dag på ski, så det var bare å nyte det, sa Krüger til TV 2 etter seieren.

– De få gangene du kan gå og kontrollere et skiløp, er deilig. Det er ikke ofte jeg har gjort det, la han til.

Og det skulle bli en virkelig god dag i løypene i Sveits. Johannes Høsflot Klæbo hadde en enorm fart i sporet og ledet lenge i mål. Han tok imidlertid annenplassen bak Krüger, 23 sekunder bak.

Hans Christer Holund og Harald Østberg Amundsen var godt med på tempoet til Krüger i deler av løpet, men greide ikke å sette opp farten i likhet med seierherren.

Østberg Amundsen tok fjerdeplassen bak russiske Sergej Ustjugov som tok den siste pallplassen. Holund og Sjur Røthe kom bak der igjen.

– Fem norske blant de seks beste, det kan jeg ikke huske sist det skjedde, sa Eirik Myhr Nossum.

Røthe leverte et godt løp. Han ledet en stund i mål, men måtte til slutt se seg slått av flere norske. Sjetteplassen er imidlertid svært sterk av Voss-løperen.

Nittedals mann, Hans Christer Holund, har sagt at han nå tar pause fra konkurranser helt fram til OL i Beijing i februar.

– Jeg er ikke en person som må konkurrere meg i form. Jeg kan like gjerne gå et testløp. Jeg er ikke avhengig av skirenn for å være på mitt beste i OL, sier Holund til NRK.

Langrenn verdenscup i Davos, Sveits søndag:

1) Simen Hegstad Krüger, Norge 32.20,4 2) Johannes Høsflot Klæbo, Norge 0.22,9 min. bak 3) Sergej Ustjugov, Russland 0.27,2 4) Harald Østberg Amundsen, Norge 0.32,0 5) Hans Christer Holund, Norge 0.33,7 6) Sjur Røthe, Norge 0.38,3 7) Artjom Maltsev, Russland 0.39,4 8) Maurice Manificat, Frankrike 0.50,8 9) Ivan Jakimusjkin, Russland 0.52,0 10) Hugo Lapalus, Frankrike 0.54,7.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken