Har laget opplegg for hjemmeundervisning

Elevene skal få undervisning hjemme mens skolene er stengt fram til og med fredag 27. mars.

DEL

– Elevene har rett til å få opplæring selv om skolene er stengt, skriver Nittedal kommune i ei melding etter det ble kjent at alle skolene i bygda holder stengt i 14 dager, fra og med fredag 13. mars til og med fredag 27. mars:

– Skolene lager opplegg for hjemmeundervisning som elevene skal følge, står det videre i meldinga.

Skolebygningene vil ikke være stengt, og det vil være noe personale til stede slik at det blir mulig å hente ut nødvendig utstyr, opplyser kommunen.

Så langt er det ikke registrert smittede blant elever eller ansatte ved skoler eller barnehager i bygda. Fungerende ordfører Inge Solli sier dette om bakgrunnen for det drastiske tiltaket:

– Barn og unge er ikke de som er mest utsatt for å bli alvorlig syke av koronavirus, men de er i stor grad smittebærere, sier Solli:

– Mange voksne har allerede hjemmekontor, og vi har vurdert det slik at vi vil være i stand til å ha tilstrekkelig bemanning innenfor spesielt helsesektoren, selv om en del må være hjemme med barn mens skoler og barnehager holder stengt.

Solli sier at kommunens vedtak er gjort uavhengig av varslet utspill fra regjeringa om å stenge alle landets skoler og barnehager.

Artikkeltags