Tenker på OL-uttaket hver eneste dag

STERK: Rapportene har fortalt at 28-åringen fra Nittedal har sett svært sterk ut på trening i sommer og høst. Da er det godt å få det ut også når det gjelder. (Foto: Arne Brunes)

STERK: Rapportene har fortalt at 28-åringen fra Nittedal har sett svært sterk ut på trening i sommer og høst. Da er det godt å få det ut også når det gjelder. (Foto: Arne Brunes) Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Etter en ny pallplass på Lillehammer føler Hans Christer Holund at han ligger godt an for Korea-tur.

DEL


Holund og franske Maurice Manificat var den som dro mest under 30 kilometeren i de harde løypene på Lillehammer.

Det var også han som var nærmest Martin Johnsrud Sundby da han rykket i den tyngste bakken på siste runden.

Satset alt på siste runden

Han klarte ikke å følge Johannes Høsflot Klæbos avslutningstempo, men sikret karrierens femte pallplass (inkludert etapper i tourer).

– Jeg følte meg ikke bra nok på den klassiske delen til å gå løs fra feltet. Da sparte jeg heller kreftene til den siste bakken og satset på at treningen jeg har gjort i høst var bra nok. Det var to som var bedre enn meg, men jeg er fornøyd med at det holdt til pallplass, sier Holund til NTB.

I Ruka forrige helg hadde han tredje beste tid på den avsluttende jaktstarten, og med en ny pallplass på Lillehammer ligger Holund godt an i kampen om OL-plassene.

– Jeg bør ligge godt an. Det har vært solid de skirennene jeg har gått. Selv om jeg ikke har nådd helt opp til toppen, har det vært veldig bra.

En slik sesongstart er akkurat det Holund trenger.

– Det har jo det som har vært usikkerhetsmomentet i hele høst. Jeg tenker på det OL-uttaket hver dag. Det er jo nesten like vanskelig å komme til OL på det norske laget, som å komme på pallen i OL, mener Holund.

Var spent

Rapportene har fortalt at 28-åringen fra Nittedal har sett svært sterk ut på trening i sommer og høst. Da er det godt å få det ut også når det gjelder.

– Det er jo dette nivået jeg har vært på i oppkjøringen, men jeg var spent på om jeg skulle klare å få det ut i verdenscupen.

Nå reiser Holund til Sveits og Davos mandag, der det blir en viktig 15 kilometer i skøyting neste søndag. Helgen etter blir like viktig med to distanserenn i italienske Toblach.


Artikkeltags