Gå til sidens hovedinnhold

Hanna har slitt med skade – nå legger Stines lillesøster opp

Artikkelen er over 1 år gammel

Hanna Bredal Oftedal har bestemt seg for å gi seg med håndballen, selv om hun bare er 25 år gammel.

– Det har vært en litt lang prosess. Jeg har slitt utrolig mye med en skade. Det har gått utover humøret, livskvaliteten og motivasjonen. Jeg har tenkt meg nøye om i halvannen måned og funnet ut at dette er det beste for meg, sier Hanna Bredal Oftedal til Aftenposten.

25-åringen fra Nittedal er lillesøsteren til landslagets Stine Bredal Oftedal og samboer med herrelandslagets Sander Sagosen. Hanna har en rekke ungdomslandskamper og har i likhet med Stine vært proff i Issy Paris. Begge har bakgrunn fra Nit-Hak og spilte også begge i Stabæk før de ble proffe.

Hun pådro seg skaden i Paris for halvannet år siden og har spilt for danske Silkeborg-Voel det siste halvåret.

– Det er en litt spesiell skade. Den er uvanlig i håndball. Det er i fotbladet. Jeg gikk på krykker i fire måneder og var ute i nesten ett år. Det ble satt inn skruer, og det var omfattende, forklarer Oftedal.

– Jeg har vært veldig i tvil. Jeg har sett for meg at jeg kunne fullføre dette året, og ta en beslutning før sommeren, men det har bare vært en tung høst håndballmessig og med kroppen som ikke har fungert. Da jeg først kom fram til at jeg vil avslutte karrieren, bestemte jeg meg veldig kjapt, fortsetter hun.

Hanna Bredal Oftedal spilte i sin tid to seniorlandskamper for Norge.

Storesøster Stine og de norske damene reiser snart til Japan der VM i håndball arrangeres fra 30. november til 15. desember. Norge møter Cuba, Slovenia, Serbia, Angola og Nederland i innledende gruppespill, og de tre beste lagene går videre til hovedrunden, som starter 8. desember.

Kampene spilles i byen Kumamoto, som ligger på Kyushu, den sørligste av de fire store japanske øyene. Rett over bukta for byen ligger Nagasaki og lenger nord på øya vintersportstedet Fukuoka.

Kommentarer til denne saken