Gå til sidens hovedinnhold

Stine kåret til Norges beste

Artikkelen er over 3 år gammel

Stine Bredal Oftedal ble stemt frem av seerne til Norges beste spiller under VM-kampen mot Tsjekkia torsdag kveld.

Norge utklasset motstanderen med 34-16. Jenta fra Gjelleråsen, med bakgrunn i Nit/Hak, gjør stor suksess som kaptein på landslaget.

Hylles av Nora

– Vi føler oss utrolig bra og selvtilliten er virkelig der. Vi håper vi er uslåelige, men vi skal passe oss for å tenke slikt, sier Stine (26) til TV 2. Hun fikk sin dose hyllest av lagvennine Mørk, etter å ha blitt kåret til banens beste:

– Stine er veldig viktig for oss. Hun har om mulig blitt enda bedre en-mot-en, sier Mørk. Kampen var ikke spennende, og motstanden blir langt hardere senere i mesterskapet. Fredag kveld møter jentene Sverige i gruppefinalen, som er en tøffere motstander. Søndag eller mandag spiller Norge åttendedelsfinale i Leipzig. Mot hvem, er ikke klart enda.

Ny klubb og ny kjæreste
Stine Bredal Oftedal flyttet i sommer til ungarske Györ, og storspiller i sin nye klubb. Hun er blitt kjæreste med den tyske håndballspilleren Rune Dahmke (24) fra THW Kiel.

– Det er veldig moro med kjæreste. Vi har det gøy, selv om han bor i Tyskland og jeg bor i Ungarn, sier Stine til Dagbladet. Før dette spilte Stine fire år i Issy Paris, der søsteren Hanna fortsatt spiller. Stine har uttalt at klubbvalget føltes riktig, men at hun selvsagt savner søsteren og Paris iblant. Håndballmessig er nivået i Györ helt på topp.

- Györ tok Champions League-gull i fjor, så det kan ikke bli mer utfordrende. Jeg føler det går veldig bra for meg, jeg spiller mye og trives godt, har Stine uttalt.

Kommentarer til denne saken