Gå til sidens hovedinnhold

Håndball: Nit-Haks J16 neppe til Bring-sluttspill

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter helgas kamper blir det neppe noe sluttspill i Bringserien for Nit-Haks 16-åringer, men jentene er fortsatt med i regionscupen. I morgen onsdag spiller de kvartfinale hjemme mot Fjellhammers 2. lag.

Den landsomfattende Bringserien for 16-åringer hadde sin fjerde av fem runder denne helga, og Nit-Hak tok imot sterke Trauma, svake Os og moderate Runar. Med kun to poeng i helga er det seks poeng igjen å spille om, og seks poeng er også avstanden opp til 3. plass som gir sluttspill. Nit-Hak er nummer seks i øyeblikket og ender også mest sannsynlig på 6. plass etter avslutningsrunden første helga i mars.

Tynn teori

Sluttspillhåpet baserer seg på fire punkter:

• Nit-Hak må vinne alle sine tre kamper mot Eidsberg, Lørenskog og Elverum, og må i tillegg slå Eidsberg med minst tre mål.

• Charlottenlund må tape alle sine tre kamper.

• Forus og Gausel må tape en av sine tre kamper.

Alt dette er for så vidt mulig, men den siste faktoren er det svært lite sannsynlig at slår til:

• Sterke Eidsberg må nemlig også tape alle sine tre siste kamper. I tillegg til å ryke for Nit-Hak med tre mål eller mer må de også tape for Lørenskog på 10. plass og nestjumboen Elverum.

Glimtet til

Hjemme i Lihallen lørdag hang Nit-Hak med det sterke arendalslaget Trauma de første fem minuttene, men feil framover på banen gjorde at gjestene kunne kontre inn en tremålsledelse. Nit-Hak gjorde en del enkle feil framover og klarte heller ikke å demme opp skikkelig bakover. Trauma økte ledelsen til fem mål halvveis (16-11).

I 2. omgang gikk Nit-Hak ut i et offensivt 3-3-forsvar, og dette skapte større problemer for gjestene. Framover var det imidlertid en del grums i starten, så Trauma var oppe i åttemålsledelse på 12-20 før det begynte å stemme med pasningene offensivt for vertene. Sakte, men sikkert begynte de å knappe inn, men først de siste minuttene var det under fem måls differanse.

Fra 20-25 spiste imidlertid Nit-Hak seg innpå til 24-26 med halvannet minutt igjen, men Trauma holdt hodet kaldt og vant med tre mål. (28-25). Solveig Stangvik ble kåret til Nit-Haks beste.

Unnskyldte seg

Dessverre var det ikke alle gjestenes supportere som klarte å holde en fair linje. Da Thea Kyvåg fikk sin andre tominutter kom det en kommentar fra tribunen hun tydelig satte liten pris på.

Men vedkommende var iallfall «voksen» nok til raskt å komme ned fra tribunen, gå bort til benken og beklage personlig.

Skuffet mot Runar

I lørdagens andre kamp mot Os var det aldri tvil om hvor seieren skulle havne. Nit-Hak ledet 13-6 halvveis og vant til slutt 27-18.

Søndagens match mot Runar ble imidlertid en nedtur. Et par av jentene på laget var dratt på talentsamling i fotball, og tapet mot Trauma lørdag gjorde nok også at litt av lufta gikk ut av ballongen.

Men timålstap mot moderate Runar var svakere enn forventet. Allerede ved pause stod det 10-17, og til slutt vant vestfoldlaget 29-19.

Kampene

Nit-Hak-Trauma 25-28 (11-16)

Mål Nit/Hak: Veslemøy Mehus 7, Thea Kyvåg 6, Solveig Stangvik 5, Mia Hokstad 5, Aurora Pedersen 2.

Toppscorere Trauma: Nikoline Sandberg 10. Ada Olsen 6.

Tominuttere: Nit-Hak 3x2, Trauma ingen.

Nit-Hak-Os 27-18 (13-6)

Mål Nit/Hak: Veslemøy Mehus 7, Aurora Pedersen 6, Solveig Stangvik 5, Mia Hokstad 4, Marie Aasen 2, Ida Høe 2, Juliet Cid-Vian 1.

Toppscorere Os: Sofie Evensen og Stine Eide 4.

Tominuttere: Nit-Hak 2x2 Os 3x2.

Nit-Hak-Runar 19-29 (10-17)

Mål Nit/Hak: Veslemøy Mehus 8, Mia Hokstad 4, Solveig Stangvik 4, Emilie Grasbekk, Aurora Pettersen og Mathea Risberg 1.

Toppscorer Runar: Astrid Vasvik Løke 12, Celine Hansen 7.

Tominuttere: Begge lag 1x2.

Kommentarer til denne saken