Hos Rema 1000 Nittedal ble det pantet nærmere én million flasker og bokser i 2021. Det er ny rekord og mest i Nittedal kommune.

– Målet var å bli bedre på pant, og det er moro å se resultater. Nå går vi for millionen flasker og bokser i år, sier kjøpmann Said Benaissa.

Nordmenn bryr seg om miljøet, og setter hvert år nye rekorder i panting. Tall fra Infinitum viser at det totalt ble pantet over 1,5 milliarder flasker og bokser i Norge i 2021. Det er 12 prosent flere enn året før. Den gode panteinnsatsen bidro til at totalt 34.220 tonn plast og aluminium ble resirkulert til nye produkter.

De høye pantetallene på Rema 1000 Nittedal betyr at de har pantet mest i hele kommunen.

Egen pantesjef

Rema 1000 Nittedal har sett stor økning fra 2019 etter at de oppgraderte panteautomatene sine.

Det er gøy å se at investeringen har gitt resultater, sier kjøpmann Said Benaissa.

– Hos oss er Snorre Kulseth pantesjef. Han styrer fullt og helt med pant og mineralvann, og sørger for at alt er i orden til enhver tid. Jeg er sikker på at hans gode arbeid med vedlikehold og renhold har bidratt til at det går sømløst for kundene våre, forteller han.

Alt blir resirkulert

De totale pantetallene for Norge i 2021 var 941 millioner bokser og 612 millioner flasker. Det utgjør 287 bokser og flasker for hver eneste nordmann. I tillegg kom det inn 14,5 millioner utenlandske enheter uten pant.

– Vi er svært glade for at folk er så gode til å pante. I vårt system blir absolutt alt resirkulert, igjen og igjen, så panting er svært miljøvennlig, sier Randi Haavik Varberg, direktør for marked og kommunikasjon i Infinitum.

Kjøpmann Said Benaissa tror det er flere årsaker til at pantetallene øker.

– Både svenskehandel, prisreduksjon på flasker og bokser, og den økte pantesatsen tror jeg har en innvirkning på tallene. I tillegg ser vi at flere blir mer opptatt av resirkulering og gjenvinning, noe som er positivt i veien mot et bærekraftig samfunn, sier han.